0

Ett Bohem i Paris

Ja ja Det är lite mycket världs cinema nu jag vet, men sista sen lovar jag att det kommer mer trash och grindhouse, alla är glada. Nu till filmen! Hon är en fin dam med intellektuella samtal, bra betalande jobb, han är en slusk som bor i en van, småjobbar lite men hans huvudinkomst är social bidrag. Vad har dessa 2 gemensamt? Deras söner går i samma skola. De båda föräldrarna möts på ett föräldramöte och de börjar genast argumentera om barnens lunchtimmar. Hon heter Agathe och han heter Patrick och han kommer bra överens med hennes 10 år äldre man François. Patrick riskerar att hans son hamnar hos fosterfamilj såvida han inte kirrar en bostad snart men François ger Patrick lite extraknäck som hantverkare då Agathes vägg är trasig.

 "I'm nothing but a pathetic tosser. I'm toxic."

Detta leder till ett omaka par scenario där han är högljud och hon förskar vara så pryd som hon kan, Agathe går in på muggen medans han sitter där och det blir bara knas. Medans Patrick letar bostad börjar han stöta på kontorskvinnan som har hand om hans ärende. Agathe får veta att hennes son är skolans Al Capone och har mutat till sig bra betyg och blir regalerad och hemma får hon chocken att Patrick nu bor på våningen ovanför tack vare hennes man och har rodeo med överviktiga tjejer (tjejer med stora tuttar är Patricks fetish) men som om inte det vore väl så har hennes man François hittat en annan…. Patricks bostadsanordnare.

 " If a girl's IQ is over 80, my charm stops working."

Denna drama komedi blandar små komiska stunder med småsorliga historier precis som en svensk film, det är det enda jag tänker på, det är en svensk film på franska. Vi har build upen, stunder som utvecklar karaktärer och där de fjantar omkring, sen har stunder då historiens verklighet hinner ikapp dem och det blir lite drama, vi har de där stunderna då det är uppenbart att filmens huvudkaraktärer kommer sluta ihop och det blir lite förutsägbart vart den är på väg, det bygger upp för att Patrick ska förlora vården om sin son och deppa ett tag men Agathe kommer till undsättning efter att hon lagt sitt hårda yttre bakom sig och börjar inse att mannen som retat gallfeber på henne hela filmen inte är så illa endå. Filmen är inte dålig utan bara inte min typ av film, det finns mycket roligare franska komedier men skådespelet är jäkligt bra så, finns inte så mycket att säga faktiskt, de jävlas med varandra men finner tröst i varandra när livet är tufft, fin film men inte helt min typ av rulle. Ett bohus i Paris får2/5Guldkameror. Det är helt klart Benoît Poelvoordes bästa skådespelar roll på filmfet t hittills då vi tidigare såg han som Brutus i Aserix och Obelix på Olympiaden….som var värre än en orm i kalsongerna, men hans bästa roll är helt klart Steven från Panik i Byn, den arga grannen som älskar sin traktor mer än sin fru typ. Nu väntar jag bara på att Njutafilms ska släppa The Brand New Testiment med Benoit i huvudrollen som gud, den kan bli episk!

Markus