0

Tomb Raider 3

För många år sedan kolliderade en stor komet i Antarktis. Nu, flera århundraden senare, undersöker ett företag Antarktis och hittar udda mätningar samt en grav. Lara Croft befinner sig i en regnskog i Indien när hon får höra om forskningen och att stället hon är på har en koppling till Antarktis. Mycket väl hittar hon snart en artifakt som verkar ha något med kometen att göra.
Vattenfyllda territorium med pyrajor? Inte undrar på att jag är rädd för djupa sjöar.
Som jag sa tidigare med Tomb Raider 2 så är storyn lika lös som Markus mage efter en chilli-kväll. Men alla banor är oerhört heliga marker att besöka. Att paddla kanot i regnskogar är svårt, men så jävla kul! Det regniga hustaken i London, kompletterade med dess tunnelbane-system och dinosariebebodda öar.
Att ta tunnelbanan i London måste vara oerhört krångligt. Kolla bara på Laras äventyr!
Tomb Raider 3 är inte lika svårt som 2an, men det säger inte mycket. Jag är fortfarande fast i Area 51, med dess säkerhetssystem och svåra maskinvapen monterade på väggar. Kontrollerna är inte så svåra att komma in i och Lara är relativt enkel att styra, men alla fällor är fortfarande en utmaning då de inte passar hennes tempo.
Så många minnen från detta spelet. Trean var en stor del av min tidiga uppväxt då min broder spelade.
The times they are a changing.
Musik och stämning är exotisk och bossfighterna kräver tajming och tänk. Som när man slåss mot en ninjabrud på Londons hustak som använder en trollstav.
En av spelets första bossar måste man slåss mot hela två gånger under samma bana.
Överlag ett väldigt roligt, men utmanande spel. Svårt, men tillräckligt kul.
4 av 5 guldkameror.
 
Robin