0

Tomb Raider 2

Att sticka sig själv i magen med en dolk är nog inte så jättepopulärt. Men om dolken ifråga är magisk så kan du kanske förvandlas till en drake. Detta hände för tusentals år sedan i Kina. Lara Croft anländer till kinesiska muren i nutid, fightas mot tigrar och undviker fara på fara på fara. Men dolken är inte kvar?! Nu påbörjar hon sin resa, då hon får veta att någon annan jagar dolken.
Ahhh.....Vendig. Känt för dess låsta dörrar, onda gubbar med hagelbrakare och gömda skatter på hustak.
Tomb Raider 2 är inte tung i storyn. Faktum är att alla miljöer som besöks knappast ens hänger ihop. Men man spelar Tomb Raider serien för några anledningar förutom storyn. Pixel-bröst och vinklar på Laras röv. Tja, det och majestetiska vyer. Miljöerna i Tomb Raider 2 har gått till mer moderna områden. Att åka båt runt Italien är mysigt, men utmanande då hela banan kan ta upp mot 2 timmar att klara av. Seriöst, Tomb Raider 2 är en utmaning som heter duga. Man måste åka, hoppa och skjuta sig fram och tillbaka för att öppna en dörr och upprepa samma sak om igen.
Som tur är så kommer spindelgrottan inte förrens i spelets final. Och så långt kom jag aldrig...
Uppföljaren till Tomb Raider är det som de mest inbitna fanatiker älskar mest. Visst, kontroller och design är uppgraderad. Men spelet är långt från komplett. Det är på tok för svårt för att klara av och jag blir vansinnig av alla fällor och instant-death-rutiner. Ett felhopp och vi hör Lara skrika i en evighet och mötas av en mindre trevligt kras-ljud.
"Vatten, stan är full av vatten....vatten, var katten är hatten?!"
Nej, Tomb Raider 2 är inget för mig. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin