0

The Devil's Double

Saddam kan vara lite av en....dare I say...dick?
Latif är en soldat som återvänder hem till Iraq då han helt plötsligt får ett erbjudande av Uday Hussain, Saddams son. Uday och Latif är obehagligt lika och Uday vill att Latif ska bli Udays dubbelgångare. Latifs uppdrag blir att på så sätt försäkra sig om att Udays liv inte är i fara. Kort sagt: om en mördare vill döda Uday så kan han döda Latif istället. Latif vill egentligen inte, men för att skydda sin familj går han med på Udays krav.
Många hatar Die Another Day, men Lee Tamahori har säkerligen visat att han kan med Devil's Double.
Latif får inte ens ta farväl av sin familj utan flyttar omedelbart in i ett lyxigt palats. Nackdelen med detta paradis är att det ägs av en sadistisk, sexmissbrukande drogbaron och våldtäktsman med ett ego större än Markus sexuella dragningar till ost. Precis som i Markus fall så kan ingen människa får ner Uday till jorden. Möjligtvis hans dominanta fader. Men Saddam har nog med problem alla redan med krig och dumheter.
Bara för att en film är snygg och har klass, behöver inte betyda att den inte är vidrig.
Dominic Cooper spelar både Latif och Uday. Att se han gå från en totalt sjuk jävel som förtjänar att kastreras (Uday) till en väldigt lågmäld och tystlåten huvudroll (Latif) är enastående. Jag tror jag har hittat en ny stjärna jag vill följa i filmbiblioteket. Cooper har även spelat Howard Stark i Captain America och även någon biroll i Dracula Untold (kommer undvika den filmen mer än Joels konversationer om Hobbit).
Hobbit 2 är den bästa filmen någonsin! Hobbit 2 är den bästa filmen genom tiderna! Hobbit 2!!!!!
Filmen är grymt häftig, trots att den lustigt nog är på engelska. Att se Uday förfölja skolbarn på gator och torg utan att någon kan röra ett finger, vore äckligt nog. Men när Latif slår ner Uday av raseri, så vägrar Uday döda Latif. Istället vill Uday att Latif ska lida av varje sekund, vetandes om att han måste leva som Udays dubbelgångare.
 
 
Det är fan en sjuk jävel vi pratar om här. En sjuk jävel med makt.
4 av 5 guldkameror.
 
Robin