0

Robot and Frank

Världens smartaste man: Stephen Hawkin, misstänker att världens tekniska utveckling kommer bli människans förfall. Frågan om teknikens utveckling har länge och ofta blivit ifrågasatt. Var börjar robotens existens, och vilka gränser har roboten i vårt moderna samhälle? Här kommer en mer positiv syn på dilemmat.
 
Robot and Frank handlar om en osympatisk, butter gubbe, Frank. Han är bosatt så långt som möjligt från det moderna samhället, vilket tyvärr gjort att hans verklighetsuppfattning inte stabiliserats. Franks ålder och hans förvirrade tillstånd gör att sonen, Hunter, tvingas köra i flera timmar för att besöka sin far. Frank vill inte erkänna att han behöver hjälp och blir rasande när sonen kommer hem till Frank med en husrobot. Motvilligt aktiverar Frank husroboten för att Hunter ska kunna sova bättre på nätterna. Den udda duon mellan Frank och hans robot blir kärnan till en fin film.
 
Robot och Frank berättar en gullig saga om äkta vänskap. Ironiskt nog saknar jag vänskapen mellan Frank och roboten. Visst finns det några delar här och var, men Frank, som är en f.d inbrottstjuv, vill fortsätta sin bana, vilket är väldigt svårt att sympatisera med. En finare detalj i filmen är Franks relation till hans dotter, som är lite mer egoistisk, men i Franks ögon en ängel.
 
Franks relation till bibliotikarien i samhället, samt historien om hur bibliotekens syfte försvinner, är en fin krydda till maten.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin