0

Deadfall

Denna enkla lilla titel är väldigt lätt att få tag på för ca en tia i diverse butiker. Antagligen massproducerades filmen i så många kopior att det var svårt att veta hur många som skulle säljas. Deadfall är en av dom filmer där inget är fel på filmen, men den smälter in för lätt i dvd-djungeln.
 
Två syskon, Addison och Liza, som även har en obahagligt tajt relation, flyr efter ett bankrån ut i en snötäckt vildmark. Men deras resa går åt helvete efter att bilen crashar. Båda beslutar sig att dela på sig för att enklare undkomma lagens långa arm. Den f.d kriminella Mils, även kallad Jay, råkar träffa på och plockar upp en stelfrusen Liza. Deras vänskap resulterar i sex, men vi vet att Liza bara vill spela oskyldig. Samtidigt börjar Addison döda fler och fler oskyldiga och räddar ett barn från sin aggresiva far. Den bästa scenen är monologen som Addison har med barnet efteråt, som visar mer djup tills hans blodiga själ.
 
Som jag redan beskrivit så är filmen en stabil stock. Tyvärr gömd i virvlet av stora majestätiska träd. Därför är den mer undanstoppad än Markus porrfilmer som förövrigt ligger i den lådan han använder minst: lådan med kallingar. Synd dock att filmen är så undangömd, då starka skådespelare pryder filmen. Eric Bana, Olivia Wilde, Kris Kristofferson och Sissy Spacek pryder filmen i den snötäkta miljön. Vi får en spännande scooterjakt och en final som är lika iskall som Joels dusch.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin