0

The White Gorilla

Vad som först vara en gammal dokumentär om Afrikas djungler (med Orangutanger och Asiatiska elefanter I som endast finns I sydost Asien) hamnar vi i Morgans traiding post. I denna byggnad ligger en bar där 3 män sitter och snackar om hur trötta de är på djungeln just då kommer en skadad man in och säger att han blivit anfallen av en lokal myt i form av en vit gorilla. Först skrattar de åt den skadade (ja just det, gör det) men den tredje mannen berättar om legenden om hur en gorilla blivit utstött ur sin flock för han har fel färg och i sitt raseri attackerar han allt som rör sig. Den skadade letade efter en viss Bradley och hans resa tog honom till en by där Bradley och hans kompis Allison blivit tillfånga tagna av infödingar. Allt hopp verkar vara ute för paret tills en elefant går in i byn och ett litet barn hoppar ner vilket leder till att alla infödingar bugar. Barnet är snällt och beordrar stammen att släppa lös alla tillfångatagna vita människor. Berättaren följer efter pojken för att få svar men attackeras av lejon.

 Ännu en man faller offer för den dödliga High Five som utdelas av de stelansiktade Gorillorna av Mongo

Både Bradley och våran inklistrade berättare bevittnar hur en vit kvinna åker flotte över sjön tills hon attackeras av en flodhäst….hon hoppar då av flotten och simmar mot säkerheten….dumma jävla kvinna.. som tur är Bradley en riktig karl och inte bara står och glor som berättaren utan räddar kvinnan. Våran berättare måste ta en drickpaus och då passar den vita gorillan som först attackerade honom på att smyga runt huset. Sedan fortsätter historien. Kvinnan kom till djungeln med sin  far och fick djungelfeber  och sedan berättar berättaren om en snubbe från bokstavligt talat ingenstans och ett slagsmål bryter ut… okay jag orkar inte mer, lite mer skit händer men det finns ingen gorilla i det gamla materialet utan det är bara ett tillägg i det nyfilmade materialet. Vi tar nästa jävla film nu.

 Efter att ha drogat en människa gillar Gorillorna att sno deras värdesaker och sälja dem på svarta marknaden

Filmen spelades in 1927 och dubbades med ett ljudspår och ny filmat material och släpptes en än gång år 1945, och jisses vilken dålig ljudstudio de måste ha använt för det är svårt att höra vad de säger. Hela historien går ut på att en man berättar hur han blev anfallen, vad han gjorde i djungeln och de har klistrat in honom i stum filmen Perils of the Jungle och det är uppenbart när de går från Perills of the Jungle till det nyfilmade materialet. Som tur är The White Gorilla mycket kort med 1 timme och 1 minut. Än en gång är rasismen på topp och tyvärr finns det ingen svart person som hjälper hjälten åtminstone utan ALLA är ooga-booga typ. Detta är en film som inte behövde en berättare….eller ens hans karaktär då han bara står och glor på när saker händer och berättar om Bradleys konstanta hjältemod och passar mycket bättre som en stumfilm. Sedan filmens början är det uppenbart att berättaren kommer överleva sin resa och hamna i krogen igen för att berätta sin historia för de andra männen. Gorilla dräkten ser nästan billigare ut än Nabonga men värst av allt är berättarens ointressanta historia som han själv inte ens vill vara med i. Perils of The jungle ser ut som en okay stumfilm men de har totalörstört det med voice over och ny filmat material. The White Gorilla får 0/5 Guldkameror. Detta är en av de få filmer jag bestämt mig inte är värd att se klart. https://www.youtube.com/watch?v=1fLVVsFgwew hela filmen finns här, se om du orkar ta dig igenom och skriv i kommentarerna om jag missar något.

 Markus