1

The Toolbox Murders

En mörk natt får vi följa en mans åktur runt staden medans han lyssnar på religiös propaganda på radion. Han tar med sig en verktygslåda upp i en lägenhet där han möter en rutten kärring som bara gnäller på att han som hantverkare är sen både klockavis och i utvecklingen men efter att ha fått smaka på borrmaskinen så klagar hon inte mer. Mannen med verktygslådan springer runt i en skidmask…som inte alls är läskig. Efter detta åker han direkt till nästa ställe och mördar en ung kvinna men hennes vän dyker upp mitt i så han får 2 offer till priset av 1. Polisen kommer till plats och börjar inspektera och vi får träffa filmens hjältinna Laurie (precis som i Halloween) och hennes tråkiga brorsa och de bor i närheten av där alla morden utspelar sig.  Ett mord senare så smyger mördaren in till Lauries lägenhet och kidnappar henne och tillsammans med sin alkis mamma ger sig Joey ut för att hitta henne.  Joey tas till stationen och förhörs men bestämmer sig för att leta reda på henne tillsammans med en kompis.

 ”For the love of pepsi”

The Toolbox Murders är nog den filmen som under detta Halloween tema sägs vara sämst, den har 0 procent på Rotten Tomatoes och som de andra Amerikanska slasher filmerna denna månad blivit bannlyst från många länder pga sitt ”sjuka” innehåll. Men….är det då illa att jag hittills tycker om denna mer än de flesta vi haft tidigare? The Boogeyman försökte vara Exrocisten, Cold Eyes of Fears räddande faktor var att Welt var en awesome karaktär, här har vi en slasher film som inte försöker vara mer än rå, billig underhållning på mikro budget. Visst skurken är inte alls minnesvärd och hans utstyrsel ger en inte hjärtattack som Jason eller Michael Myers men denna film är bara en i högen och marknadsför sig inte som ” Denna film är den filmen som du inte ska se ensam”.  Filmen är rätt seg och Laurie och hennes bror är typiska slasher offer och det är deras vänner med. Filmen är si så där brutal, verkligen inte något märkvärdigt och många scener då verktyg penetrerar skin klipper bort till något annat istället för att visa penetreringen och min gissning är att filmen endast är på Video Nasty Listan pga en scen då en kvinna spenderar en längre tid med att fingerjucka sig själv i ett badkar och idén till att vardagliga verktyg kan användas som mordvapen. The Toolbox Murders får en mycket svag 2/5 Guldkameror.

Markus

Kul att snubbla in på er blogg som också verkar fokusera en del på mer eller mindre obskyra skräckfilmer (vilket min också så smått övergått till att göra)! Har inte besökt den tidigare så det blir kul att läsa igenom både tidigare och kommande inlägg.

Svar: Kul och höra, BlueRoseCase! Vi ska checka in din blogg också! :)
FilmFett