0

The Boogryman

Låter detta bekant? En barnflicka som ska sitta barnvakt har raggat hem sin pojkvän för lite rajtantajtan och barnen hon ska sitta barnvakt åt spionerar genom fönstret. Men de blir påkomna och mammans pojkvän binder fast pojken i sängen och sätter munkavel på honom…what the fuck? Hur som helst, det minsta barnet, Lacey är uppe och går på natten och bevittnar då mordet på hennes mammas pojkvän efter att hon släppt brodern löst. Lacey växer upp och får en son vid namn Kevin men bor med sin faster på en bondgård och med sin bror Willy men han är nu för tiden stum efter den där natten. Lacey och Willy får ett brev från deras mor som de inte sett på typ 20 år och i brevet står det att hon vill träffa dem en sista gång innan hon dör. Willy är dock skeptisk och detta brev får han att bli mer psykisk än vanligt (han har en hel låda av knivar på sitt rum) och bränner brevet han fått.

 Spegel Spegel, på väggen där, säg vem som jag nu ska slita isär...

Den natten drömmer Lacey mardrömmar om att hon blir fast bunden på samma sett Willy blev när de var barn. Hennes man ger henne idén om att de ska söka upp det gamla huset där mordet skedde och sen träffa deras mamma. De går först till en psykolog, men detta är bara slöseri med tid då de endå åker till huset i nästa scen. Samtidigt får Willy en deja vu och stryper granntjejen nästan till döds men hejdas på grund av en spegel som påminner honom om spegeln i mammans rum och Lacey ser sin mammas döda kille i en spegel i sitt gamla hus och slår sönder spegeln. Jake flippar och tar med sig spegeln hem och förhoppningsvist kan de komma till botten med syskonens psykiska trauman, men Willy är för långt borta från verkligheten och starkare än vad alla tror samt att spegeln Jake nyss tagit hem har en förbannelse över sig.

 "ugh gammalt mode LOL, nu måste pappa köpa ny blus åt mig...ugh"

The Boogeyman är regisserad av Ulli Lummel, som tillsammans med Uve Boll har fler av sina titlar på IMDBs bottom 100 (de sämsta filmerna listan) och lite udda trivia är att Ulli regisserade 17 (!!) seriemördare filmer på 4 år och The Boogeyman var en av en av de största succéer av sin tid och fick in hela 35 miljoner dollar jämnfört med en 300 000 dollar budget. Genast påminner filmen om Halloween i både musik och det mörka huset som filmas…..sedan klipps det till att vi får se barn sitta å titta på deras unga mamma (som lika gärna kunde ha varit deras syster) ragga på sin pojkvän som senare dör efter att pojken gått runt med en kökskniv igenom huset med kniven i point of view… denna film kom ut knappast 1 år efter Halloween. John Carradine spelar psykologen de går till och ser redan ut som om att han har ena foten i graven. Oh The Boogeyman är seg och inte alls läskig. Öppningscenen då de binder fast barnet är lite oroväckande, men det är snabbt över sedan har vi över en timmes tråkigheter med rätt tråkigt skådespel från både vuxna och barn. Filmens skurk är en spegel….ja det finns filmer om kylskåp och sängar, trädgårds artiklar  och annat som mördar folk men dessa filmer är vanligtvis av låg kvalité.  The Boogeyman får 1.5/5 Guldkameror, den är endast med på Video Nasty listan är en scen då massa barn upplever spegelns förbannelse första hand, resten är rena rama bonde dramat.

Det gjordes en 79 minuters lång uppföljare men 40 minuter av den bestod av material ifrån denna och ännu en uppföljare gjordes, och även denna använda stockfootage från denna film....

 Markus