0

The Ape

En cirkus är i staden och några barn går förbi det för att samla på sig massa stenar, stenar som ska kastas på en Dr. Bernard Adrians hus. Varje stad har sitt hemsökta hus eller mysko tant/gubbe, Dr. Adrian är denna stadens tokgubbe. I sitt hem har han jätte mycket forsknings grejor. Det är inte bara barn som hatar på honom, de vuxna på krogen sitter och filosoferar om han har test objekt i sitt hem och kallar den stackars gubben galen. Doktorn har dock en hemlig agenda som går ut på att experimentera på djur. Bernads dotter och fru dog av någon sjukdom som han jobbat på att bota och har nu ett medel som kan få en granne, Frances som sitter i rullstol att gå igen. Som vanligt finns det en stark ung och snygg yngre karl i filmen som är filmens hjälte, dagens hjälte heter Danny. Danny och Frances går på cirkusen som är i stan och denna cirkus har en stor gorilla vid namn Nabu som tydligen är världens största gorilla enligt en ungjävel. Samma kväll rymmer Nabu från sin bur och det första han gör är att skada en man brutalt. Den skadade mannen tas till Dr. Bernard och apan flyr.

 "I don't like things I can't understand." - Varenda jävel på Tumblr

Bernard ser den skadade mannen som sin chans att försöka sitt mirakel medel för första gången men ingen tid för det nu! Nu ska medlet testas på Frances för att återge henne kabaliteten att gå än en gång. Frances börjar få känsla i benen och det första steget för hennes återhämtning är igång. Väl hemma är Bernad klumpig och tappar sig mirakel medel i golvet och som inte det var nog får Bernard oväntat besök i form av den förrymda cirkus apan! Som tur är Bernard värsta kung fu mästaren (okay egentligen inte) och lyckas döda besten med syra och en kniv. Han får också en idé! Att klä ut sig i gorillans skinn och samla in människor som ska tömmas på viktigt material för att göra sitt mirakel medel igen så Frances kan gå igen och snabbt måste det gå för hon är i extrem smärta. Polisen är dock Bernard på spåren då alla spår efter gorillan leder in till hans trädgård.

 Sällsynt foto av Donald Trump i ett hett samtal angående mexikaner

Färdigställd endast 8 år efter Frankenstein påbörjade Karloff en karriär med Monogram Pictures som ansvarade för många B-filmer, The Ape är en av dem. Boris Karloff försöker vara dramatisk men hans skådespel framstår mer som lathet. Till och med när Karloff är med i skit rullar gav han sitt allt, i denna verkar det mer som om han haft en stroke och återhämtar sig. Apdräkten är nästan identisk den från Nabonga och ansiktet är som gjort av paper då man får ut fler ansiktsuttryck ur ett bord men han kan ialla fall öppna munnen. Resten av skådespelarna är utav dålig kaliber men ingen förutom barnen sticker ut som oerhört dåliga. Frances är väl den enda som gör ett okay framträdande. Idén om att samla in människor med hjälp av en gorilla dräkt är dock en dum jävla idé som senare skulle användas i en kommande film i vårat Gorilla tema, men det är endå dumt nog att funka tydligen för alla går på det.  Utav alla jävla filmer så är denna en av de kortaste men endå en av de som är lättast att sitta igenom hela filmen. The Ape får 1.5/5 Guldkameror.

 Markus