0

Scanners 2: The New Order

 
David Hewlett (som bland annat medverkat i Stargate Atlantis) spelar veterinären David som kan höra syrsor i huvudet. Fast dessa syrsor är människors tankar. Migränen tilltar och avtar titt som tätt. Samtidigt springer David på en tjej som också utbildar sig till veterinär. Eftersom båda har EN sak gemensamt så blir dom ett par efter en 15 minuter, cirkus.
 
Samtidigt finns det en ond galning, Peter, som får en arkadhall att spåra ur då han använder sina psykiska krafter för att få all teknik explodera. Självklart är både David och Peter Scanners, det vill säga människor med övernaturliga tankekrafter. Men en ond snut som jobbar för ett företag, vill använda alla scanners till att bilda en armé. Det finns dock två nackdelar. Scanners tvingas igenom ett drogmissbruk samt att den onda Peter hamnar i snutens klor.
Elefant Mannen? Nej, den filmen ska vi recensera senare.
Det var ett tag sedan som jag satt igenom ettan och recenserade den här på FilmFett. Men nu är det på tiden att dyka ner i det förglömda hål där Scanners 2 finns. Den kanske inte är så...nej, den är fortfarande dålig. Sämre än första gången, faktiskt.
Vem behöver Nintendo-glove när man har en scanner stående i ett skåp?
Storyn är förr enkel. Likaså karaktärerna. David gör ett mediokert jobb för hans karaktär finns inte riktigt där. Han är som en docka man placerat i olika situationer utan någon form av empati eller personlighet. Vilket är lite ironiskt att han gör ett mycket bättre jobb mot en docka i PIN. Förutom att han gillar djur och kan ge folk migrän. Den här filmen gav mig migrän! Inte för att den är särskilt komplicerad. Den är bara, helt enkelt väldigt, väldigt tam.
Oj...jag tror den här killen får en stroke?! För guds skull, hjälp honom!
Första Scanners hade tre scener som stack ut. Scanners 2 blir bara bra mot slutet, men skadan är redan gjord. Här har man tagit första filmen, gjort om konceptet, och låtit tärningen rulla på ett bord som ett spel, i hopp om pengar. Men nej, några större pengar vinner man inte i FilmFetts casino i alla fall.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Tur dock att regissören Christian Dugay faktiskt gjort bra filmer också. Bland annat Screamers och Human Traffiking. Vi skall även kolla in Scanners 3 härnäst!