0

THX 1138

Välkommen till en steril framtid, där människan har rakat sina huvuden och tvingas bo i vita rum, utan färger och bära vita kläder. Mysigt, va? Lägg till att alla tvingas tugga tabletter för deras egna känslor ska hållas under kontroll. Alla har sina egna kodnamn. THX 1138 börjar bli deprimerad av sin tillvaro och slutar ta medicinen. Varpå han börjar hångla med sin boende-kamrat LUH 3417. Men detta är självklart förbjudet, och får konsekvenser, där THX tvingas påbörja en behandling i ett oändligt, vitt rum.
 
Filmens orginella koncept är säkert helt okej, om det inte vore för dess överflödiga data-effekter. Va? I en film från 70-talet?! Nä, just det. Denna directors cut är en variant där George Lucas spytt datanaimerad fragda över många scener och slängt in konstiga biljakter och några...eh...köttätande apor? Vad i hela helvetet?! Vad fan har han gjort? Jo, han har massekerat sin egna film.
Samhällets vakter är lite obehagliga i sina kalla masker.
THX sägs vara en av de bästa sci-fi filmer som gjorts, och det stämmer säkert om man tar bort data-effekterna av hologram porr och liknande. Fast...även om den har en läbbig historia och är ganska intressant, så är den inte bra. Konceptet har gjorts i andra filmer långt efter, som lyckats lite mer i min smak. Equalibrium, till exempel.
 
Det finns dock intressanta scener, som när THX torteras av en manick som kontrollerar hans smärta i hela hans kropp. Men...fuck George Lucas. Jag vet inte vilka piller HAN har tagit, men att gå från Lucas Arts och sina intressanta filmer till detta är fan skamligt. FY SKÄMS att spy över dina egna filmer sådär!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin