0

Premium Rush

Wilee är ett cykelbud. Han har inga bromsar på sin cykel och pendlar mellan bilar och vrålåk i New York. Han är den man kan lita på. Alltid först på plats. Men Wilee får ett nytt uppdrag att plocka upp ett brev som skall levereras. Nemas problemas! Synd bara att snuten Friday vill göra allt i sin makt för att få brevet, inklusive att döda Wilee.
Maybe when you are done inflating that tire, you could inflate my dick? (Förlåt, väldigt dålig humor)
Förra månaden var full av skräpfilmer. Men Premium Rush bjöd på dåligt manus och en dåligt utförd idé som ledde till roliga timmen i Robins hjärna. Jag garvade åt de överlöjligt sadistiska karaktärer som enbart är där för att svära och vara coola. Som moderna hipsters/punkare. Det fungerar inte alls så bra, även om jag fattar vad man ville fånga. Man ville skapa en cyberpunk-atmosfär. En "fingret-åt-samhället" personlighet. Men alla roller är så sviniga att det inte går frammåt.
Hej, grabbar! Min hoj är fyr-växlad. Mamma säger att vi ska sätta fast racing-stripes på bakhjulet. Jorrå!
Premium Rush ville göra en Transporter-kopia på cykel-hjul, vilket är en helt okej idé. Synd bara att cyklar, cykelhjälmar och extremt tajta cykelbrallor tillhör ingen större attraktionskraft. Trots detta är Wilee ett rövhål som tror sig äga gatorna. Han ex-brud gillar fortfarande honom, vilket jag inte fattar. Å andra sidan är alla männen i filmen svin, så hennes omdöme om bra männ kan inte vara så bra. Filmen är även uppbyggd som Hackers. Särskilt i slutet när hela stadens bikers-gäng (med lustiga namn som Dread) samlas för att ge skurken en omgång.
Shannon är guldvärd som psykopatisk snut. Och hans final-scen är överdrivet härlig!
Låt oss prata om skurken. Förr Michael Shannon som Bobby Friday är störtskön. Visst, han överspelar nästan på samma nivå som Willem Dafoe i Spiderman, men han sätter en skön stil på en annars löjligt dum film.
 
2 av 5 guldkameror. Så dålig så den nästan är rolig.
 
Robin