0

My Name is Bruce

Bruce Campbell världskänd skådis för sin insats I den kult förklarade Evil Dead serien där han spelar den zombie dödande Ash Williams med motorsåg och boomstick. Idag är han överviktig, bor i en husvagn och ser fler kvaggor i verkligheten än jobberbjudanden (kvaggan dog ut på 1800-talet och fanns i Afrika). Hans maneger säger att han har en överraskning till Bruces födelsedag och Bruce blir skeptisk. Men när ett gäng ungdomar släpper lös en urgammal kinesisk demon, krigs guden Guan-Di (i hjärtat av USA, gruvstaden Gold Lick importerade många kinesiska arbetare under guldrushen) tar Jeff , en lokal grabb som är besatt av Bruce Campbells rullar och gör det enda rätta, han söker upp Campbell då han tror att Bruce är lika badass i verkligheten som i filmerna han är med i och då Bruce kastar ut honom från hans husvagn kidnappar Jeff honom och tar honom till sin hemstad Gold Lick där Guan-Di vaknat.
"Dig up a bar of soap and a bottle of Jack. And not in that order"
I Good Lick tar Bruce emot som en hjälte, och Bruce spelar med då han tror att det är hans managers stuk som en födelsedags present. Han blir betuttad på direkten i  Kelly Graham, Jeffs mamma. Bruce får en presentation utav Guan-Di och tror fortfarande att det är ett skämt enda tills han bevittnar Guan-Di mörda någon. Detta skrämmer han så mycket att han flyr staden och Jeff inser att hans hjälte är en fjomp och Bruce går igenom en Liar-Revealed plotline tills då han samlar tillräckligt med mod att bevisa att han är en hjälte på riktigt.
"You don't know fear, kid. You've never worked with Sam Raimi."
Efter Army of Darkness (en av världens bästa filmer) blivit kult förklarat kom det ut kukmycket serietidningar som uppföljare, i dessa möter Ash bl.a Xena, Re-Animator, Darkman, Freddy & Jason, Marvel hjältar som förvandlats till Zombies i den majestätiska Army of Darkness vs Marvel Zombies och i en mycket udda serie tidning… Barack Obama. Men inte bara om Ash gjordes det serier utan Dark Horse (Serieförlaget bakom Hellboy, 300 och The mask) skrev en serie om hur Bruce Campbell blir misstagen för sin kult förklarade karaktär och det är just det denna filmen bygger på. Det bästa med filmen är Bruce sätt att driva med sig själv och sina fans, att han skulle vara en b-films alkis som bor i en husvagn när han egentligen är gift. Monstret är rätt ointressant och dess besatthet av nudel ramén är absurt.. Men Ted Raimi som den skäggiga gubben som varnar byn  för förbannelsen är najs (trots att han är iklädd kraftigt yellow-face med rasistisk dialekt), Ted är också kul som Bruces manager. Filmen är rolig med lite lama skräck element i en homage till de b-rullar Bruce Campbell oftast spelar i  men bäst av allt är helt klart Bruces skämt och cut away skämt (som i Family Guy). My Name is Bruce får 3/5 Guldkameror  Inte lika bra som Evil Dead 2 eller Army Of Darkness men värd att spana in lagon till premiären utav Ash vs The Evil Dead tv serien vars pilotavsnitt var fantastiskt och kan bli säsongens bästa tv show.

Markus