0

Pumpkinhead

Som en fågel Fenix reser jag mig över vardagliga problem för att leverera de reviews ni läsare ständigt hungrar över. Och jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att ni aldrig mer ska behöva spendera en längre tid med Robin. Hur som helst! Här är en review jag skrev förra Halloween!
"Ont i axeln kommer drabba 7/10 Demoner under deras eviga livstid, men med nya "I can believe it's not Holy Water" försvinner smärtan omedelbart och prostatan blir bättre inom en vecka"

Som barn bevittnade Ed när ett monster dödade hans granne efter att ha bankat på Eds familjs dörr och bönat å bett om att bli insläppt. Eds pappa rånekade och monstret fick tag på grannen. Som vuxen har Ed en egen familj, han har en son och tillsammans är de rätt gulliga. Livet går sin lugna gång, Ed äger en affär som han måste till men en dag kommer en grupp ungdomar med motorcyklar som de ska köra runt på i detta ingemansland. När några ungar i närheten börjar mobba en unge med en gammal historia om Pumpkinhead kommer och tar honom om han är stygg. Ed måste åka på ett ärende och lämnar sin son ensam hemma.

 En riktigt träffsäker reproduktion av ett förhållande vid den punkten då ens flickvän frågar om klänningen hon har på sig får henne att se tjock ut.

Tragedi slår till när en av motorcykel pojkarna råkar krocka med pojken vilket dödar honom. Joel, mannen som körde motorcykeln gör allt för att folk inte ska kunna ringa snuten för han ligger redan surt till med polisen. Efter olyckan söker Ed upp en gammal häxa som bor i bergen och hon ger honom en uppgift att gå ut i skogen och hämta en kropp. Häxan gör en blodscermoni och väcker demonen Pumpkinhead för att ta hämnd på ungdomarna och från och med nu är det en vanlig slasher film. Då demonen fick liv av Eds blod delar de ett psykiskt band så de båda känner varandras smärta.

”She can’t help him, all she can do is to take you streight to hell”

Filmens stora + är monstret, Pumpkinhead ser fantastisk ut och effekterna ser så jävla bra ut. Stan Winston tog regissör stolen för första gången efter att ha jobbat med effekter för Aliens, Jurassic Park, Edward Scissorhands osv. Ed och hans sons relation är fin och bra gjord och man känner sorg när de känner sorg. De övriga karaktärerna är bättre än de flesta karaktärer i sådana filmer och ser generellt traumatiserade ut av olyckan men annars är de bara stereotyperna från skräckfilmer man sett piss många gånger förut, Mobbaren, skojaren, blondinen och slampan osv men i Pumpkinhead får de lite mer karaktärism och är inte bara där för att vara där som i fredag den 13nde eller var på fel plats vid fel tidspunkt som i Halloween. Här orsakar de omedvetet sitt eget öde. Lars Hendriksson känd från Aliens, Terminator och många flera 80-tals rullar gör en bra insats i filmen. Det är kul att se en gammal film med ett monster gjord av plast och dockmakeri och som tur är har Pumpkinhead förblivit en docka i sina uppföljare, bara mindre bra gjord men har aldrig omvandlats till CGI. Resten av Pumpkinhead serien är inte alls lika bra som denna. Pumpkinhead får 3.5/5 Guldkameror.

Markus