0

Freddy VS Jason

Glad Fredag den 13nde allesammans och jag vill även gratulera Robin till sin första 0/5 review, må du få många fler sådana i framtiden. Nu kör vi en av de bättre delarna ur både Fredag den 13nde serien och Nightmare on Elm Street serien.
It's Friday, Friday, gettin killed on friday
 

10 år efter Jasons sista mord runda återupplivas han av en figur alla känner igen, allas dröm karl, Freddy Krueger. Hur? Freddy talar till Jasons drömmar i form av Jasons mamma och säger att barnen på Elm Street varit mycket stygga och måste straffas. Vad är meningen med detta? Jo efter att Freddy dött i slutet av Freddy’s Dead har kvarterets barn glömt bort honom vilket resulterar i att han är svag. Och ja tonåringarna på Elm Street är stygga då de röker knark och pökar hej vilt. Som ett spöke smyger Jason runt och mördar flera av filmens ungdomsgäng vilket resulterar i att en av dem, Lori att söka upp Elm Streets historia efter hon hört namnet Freddy Krueger och haft en mardröm som han invaderade. Hon lär sig allt om Freddy Krueger. På annat håll rymmer 2 unga män från mentalsjukhuset i staden för att söka upp Lori och berätta vad hon behöver veta om Freddy, en av dem är Loris ex. Men trots att 2 av deras närmsta vänner har mördats brutalt finns ju det alltid för fester!

 IIIIINNN THE RED CORNER WE GOT THE SPRINGWOOD SLASHER, FREEEEEEEEEEEDDYYYYYY KRUUGEEER!

Under ett rave i skogen mördas gruppens slampa och alla ser Jason löpa amok med sin machete. Loris ex tar med dem till sjukhuset där han suttit inne för att visa dem vad som pågår där och det är ingen vacker syn. En massa barn får en slags medicin som gör att de ständigt sover men inte kan drömma för att rädda dem från Freddy men Jason är dem hack i häl och det är Freddy med så Lori och gänget kommer på en smart plan att droga Jason för att köra han till Crystal Lake och förhoppningsvis på något sätt få ut Freddy ur drömmarnas värld så de kan utplåna varandra.

 AND IN THE BLUE CORNER WE HAVE THE REAL JERSEY DEVIL AND ALL AROUND NICE GUY....JASON VOOOOOOORHEEEES!

Du såg filmen för att se Freddy slåss mot Jason, fick du det? Ja som fan! Jämnfört mot Wolfman Vs Frankenstein eller AVP där de två parterna endast möts i klimaxet har Jason och Freddy ständig kontakt och 2 fighter, en i drömvärlden och en i Camp Crystal Lake och de är båda episka. Detta var den första Fredag den 13nde filmen och den andra Nightmare filmen jag såg men även en av de allra första DVDer jag köpte och det fanns en gång i tiden då jag gärna hade satt denna film på min top 10-horror movies lista. Alla karaktärer är dock skit, men vad förväntade du dig? Det är ju en Friday the 13th film. Lori är den fattige mannens Nancy Thompson men filmens bästa skådis är helt klart Robert Englund som Freddy, så mycket energi och karisma som han bjuder på i sin 7nde gestaltning av Freddy. Filmen är mer en action rulle i slutet än en skräckis då de inte gör mer än bankar skiten ur varandra, men vad förväntade du dig från en film som heter Freddy VS Jason? En debatt? Freddy VS Jason är en underhållande rulle men inget mästerverk verken som film eller skräckfilm men en underhållande stund och den bästa ur båda serierna på länge. 3/5 guldkameror. 2 uppföljare dök upp i form av serietidningar där de även slängde in Ash Williams från Evil Dead serien, en bra historia men har tyvärr inte hela samlingen.

 Markus
 Serietidningen borde också bli en film, seriöst! Jobba på det New Line!