0

Zombie 4- After Death

Den italienska Zombie serien är helt fuckad. Zombie Flesh Eaters startade då Lucio Fulci  började göra en zombie film, sen kom Dawn of The Dead ut och blev en braksuccsé så bestämde sig filmföretaget att slänga på Dawns italienska titel Zombi på sin helt orelaterade film ……  som OCKSÅ blev en dunder succsé och fick egna uppföljare vid namn Zombi 3 …..Men i USA blev Zombi känd som Zombie Flesh Eaters och Zombi 3 som Zombie Flesh Eaters 2 och denna serie har mer inofficiella uppföljare än vad X (kom på rolig jämnförelse sen, folk gillar dem). Så antingen missar du att ha första Zombi eller så missar du att ha Zombi 1 eller så missar du Zombie 2 ……komplicerat? Det blir värre, det gick så långt med alternativa titlar att i Azerbaijan är filmen Twins med Arnold Schwarzenegger och Danny Devito känd som Zombie 42, Two Times the Death. Vi här på filmfett (eller rättare sagt, jag då Robin tydligen inte finns utan enligt min doktor utan endast är en av mina personligheter) tycker dock Zombi 2/Flesh Eaters är den bästa Zombie filmen någonsin. Men Denna film…..är även gjord av samma snubbe som gjorde Troll 2..

 Förutom zombi försöker Zombie 4 vara en Demons sequel

Det finns även ett par till filmer som heter Zombie 3, jag har en av dem som egentligen heter Burial Grounds Nights of Terror då jag tänkte att jag skulle vara smart å köpa njuta films version av Zombie flesh eaters 2 (den riktiga Zombi 3) så Nu har jag Zombi 1-4….bara det att Burial grounds inte är en riktig Zombi uppföljare…

 It's close to midnight, and something evil's lurkin in the dark, cause this is thriiilleeerrr

På en mystisk ö söker några utforskare efter källan till en epidemi som utrotat majoriteten av invånarna på ön som får de döda att återuppstå. Denna förbannelse är resultatet efter en voodoo präst förlorat sin dotter i cancer och i sin ilska förbannar han hela ön med levande döda. Vapen har ingen effekt på dessa levande döda utan alla i gruppen som gör intrång i prästens läger dödas och återupplivas som zombies. Alla förutom en yngre flicka som är dotter till en av utforskarna dödas och kommer från ön och växer upp till en kvinna. 20 år senare är flickan som rymde med i en grupp missionärer och de återvänder till ön. Flickan tror fortfarande att det som hände på ön var en mardröm och allt hon har kvar från sina föräldrar är en amulett som är nyckeln till att hålla helvetet stängt. 3 vandrare som är ute och går på den öde än hittar prästens grotta och återupplivar förbannelsen så nu springer det runt massa zombies på ön och de är alla jävligt sugna på människokött. För att skydda sig låser misionärerna in sig i gamla byggnader kvarlämnade efter teamet från filmens början där de även möter den enda överlevande vandraren. Tillsammans rustar de upp för att ge Zombies på käften och komma bort från ön.  

 Detta ser ut som alla italienska action filmer någonsin
Som sagt jobbade Lucio Fulci tillsammans med Claudio Fragasso och efter Zombie flesh Eaters 2 och 3 blev så stora succéer ville Claudio ha en snabbare zombie rulle, en utan så sega stunder sa han i intervjun som med samtidigt som han jobbade på Strike Commando 2 tillsammans med Bruno Mattei, vilket de endast gjorde på dagarna medans på kvällarna tog Zombie After Death om nätterna. Tydligen så gjordes många groteska scener med blod och bråte, men producenten klippte bort allt sådant för att tillfredsställa den amerikanska marknaden som var och fortfarande är jävligt lam när det kommer till gore filmer. En rolig sak är att Claudio inte visste att en av filmens stjärnor, Jeff Stryker endast innan denna film vart med i gay porr filmer, fakta som Claudio får reda på under (den tidigare nämnda) intervjun vilket han garvar över och sedan berättar att Zombie 4 är mycket sämre än Zombie flesh Eaters 2 (aka Zombi 3) och säger att mycket av filmens dålighet är pga att producenten klippte bort så mycket. Filmens intro låt är faktiskt jävligt bra…det riktigt svänger om den om man gillar 80-tals musik, det är nog det bästa med filmen. Zombie sminket är förfärligt och det finns inte alls mycket som skulle skapa terror under filmens gång. Klippningen är förjävlig, först är huvudkaraktären 5 år sedan BLAM! Utan att skriva något på skärmen eller flashback så är hon vuxen och det är 20 år senare eller nått, detta fick jag kolla upp på nätet för att förstå att de båda är samma personer. Slutet är absurbt och filmen är endå sådär… Ingenting jämnfört med Lucio Fulcis Zombie rullar som Zombi 2, The Beyond eller City of the Living Dead, men jag skulle välja denna över vilken Resident Evil film när som helst. Zombie 4 After Death får svaga 2 av 5 guldkameror.
 Markus