0

Blood From the Mummys Tomb

I den avslutande delen av Hammers mumie serie saknas både mumie och Michael Ripper som haft olika biroller i de andra 3 filmerna.

En egyptisk drottning, Tera har dött och det är dags att mumifiera henne. Än en gång ser filmsetten mycket fina ut och hela sekvensen är tyst, skönt med en flashback utan att någon ska tala över den. Efter att prästerna begravt henne och lämnar graven kommer från ingenstanns giftig rök och dödar alla prästerna och allt som finns kvar är en hand som kryper runt av sig själv mitt i öknen. Allt detta visar sig vara en mardröm Mardrömmarna kommer från en ung vacker dam vid namn Margret som dagen därpå får en mycket fin ring av sin far i födelsedagspresent, denna ring gör hennes arkeolog fästman helt till sig och vill undersöka den bättre. Margrets pappa har lett en expedition för att hitta Terra, den egyptiska prinsessan, mörkrets drottning, gravplats och Terra tar åt sig all ära för ” hon har lett dem dit”. Hon hittas och ser ut som hon varit död i 5 minuter då hennes skin är sminkat och helt orörd. Det enda är att hennes hand är helt orörd. Margrets pappa snor prinsessans ring  som senare blev en present till hans dotter. Margret och Tera ser också helt identiska ut

 Hon ser bra ut för att vara 2 000 år gamal..

 Den tas till en professor som får en hjärtattack då han vidrör ringen, någonting är mycket fel med den. Margret känner att hennes far är i fara men hon och hennes fästman kommer försent då det redan är försent för honom. Under filmens gång har en udda typ spionerat på Margret och visar sig vara en av hennes pappas medarbetare. Corbeck som han heter kan dock berätta allt som kan rädda Margret och ge expedition. Corbeck ger dem dock instruktioner om vart mer svar finns att hittas, på mentalsjukhuset.

 "The meek shall NOT inherit the earth. They can't be trusted with it."

Denna film har atmosfär, detta är filmens styrka. Varför ska alltid filmens hjältinna vara en dölings spegelbild? Oddsen är färre än de sammanträffanden som uppstod i nya Teenage Mutant Ninja Turtles filmen! Hatar detta ” titta en mumie hon liknar min dotter lol” är uttjatat! Corbeck är så brittisk som det bara går och hoppas verkligen hans grova dialekt är påhittad. Margret och hennes pojkvän är tråkiga karaktärer, de mest genetiska hittills i serien. Jag gillar mumie stereotypen med en inlindad zombie som går runt stel och hjärndöd, men denna är bara en vacker tjej  i egyptiska kläder. Läskigt va? Denna borde nog inte räknas som en mumie film fast det gör den tyvärr. Som egen film är den väl helt okay men som mumie film är den helt fel ute. Blood of the Mummys Tomb får 2/5 Guldkameror. Detta var Hammers Mumie filmer, se den första skippa resten för de 2 första var bara sämre reboots och den sista har inte ens en mumie att komma med.

 Omslaget får filmen att se ut som en billig p-rulle...
 
Markus