0

Howling 3:The Marsupials

Den första Howling var en bra varulvsfilm, den gjorde vissa saker bättre än Werewolf in London såsom varulvs kulten. Men i slutänden är dock Werewolf in London den överlägsna filmen. Den fick även endast 1 dålig uppföljare (W. in Paris) medans Howling fick (hittills 8). Howling 2 hade Christopher Lee och handlade om …Varulvar troligen, jag har inte sett den. Howling 3 handlar som jag förstår om varulvs pungvargar! Och om du inte vet vad en punvarg är så http://en.wikipedia.org/wiki/Thylacine utbilda dig lite!

 

En lärare, Beckenmeyer visar sin klass en video på hur aboriginerna dansar runt och läraren tror det är en mask, en mycket realistisk mask, direkt efteråt åker han till Washington å möter presidenten och berättar om sin teori om att det finns en art av varulvar i Sovjetunionen och Australien. Där finns det en underlig kult där Jerboa är medlem(och blir ständigt sexuellt antastad av sin styvfar) men hon är trött på det och rymmer till Sidney där hon möter Donny, en amerikansk ung man som jagar henne utan ett ord för att senare erbjuda henne en filmroll. Skulle du gå med på att jobba åt en snubbe som helt plötsligt började jaga dig? Funkar tjejer så? För isåfall slutar jag direkt med att bjuda på en drink först. Filmen är en varulvsfilm och Jerboa spelar nästan sig själv. Filmen filmas klart och det ska firas med en fest, en fest som avbryts då varulvar utklädda till nunnor dyker upp och …..gör någonting off screen.

 "Andy Warhol showed us how Pop could be high art. That everything is high art. That's what this is all about. For example, in your first scene you'll be gang raped by four monsters."

Jerboa hamnar på sjukhus för någon anledning och Beckmeyer kallas in då Jerboa har underlig anatomi(hon har en pung som en känguru), vilket får doktorerna att tro hon är en alien. Nunnorna som attackerade festen kommer från Jerboas varulvskult och letar efter henne för att ta henne tillbaka till Flow. Polisen tillkallas till platsen och Jerboa försvinner och tas tillbaka till Flow (ser du skämtet? Nilbog är ledtråden). Polisen berättar för Donny att Jebora var mycket tidigt gravid och då Donny och Jebora haft sex ett par dagar tidigare. Med en helt ny art nyss upptäckt, en farlig art som gärna vill ha dig till frukost måste Beckmeyer snabbt hitta mer fakta om dessa varelser innan Amerikanska staten skickar trupper för att utrota dem helt och hållet.

 "No, sir. I think he fell in love with the Russian werewolf."

I ena sekunden står Beckmeyer och talar till klassen KLIPP så är vi hos Presidenten KLIPP så är vi i Australien KLIPP så är vi på en buss, Jag har sett dålig klippning (vid få tillfällen även gjort en dålig klippning) men dessa borde vara olagliga, de kommer från ingenstans och avbryter nästan jämt dialog. I en sekund snackas det om en fest som ska ske på natten, en kvarts sekund senare är det mitt i festen, ingen etableringsbild om att någon tid gått alls. Öppningsscenen är kuslig med aboriginerna som posar med en död varulv men efter det är det en billig 80-tals rulle. Filmen är inte så dålig som den verkar, den är billigare än ett tuggummi, den har en intressant idé om en kult av varulvar som utvecklats frånskild resten av världen och blivit en egen art…Pungvarulvar och baseras på Pungvargarna, Australiens största rovdjur (som dock inte alls är släkt med vargar). Skådespeleriet är inte det bästa men inte dåligt, som bäst är de medioker som fan men finns även skit dåliga skådisar med. Jag blev glatt överraskad då jag trodde filmen (som kom på en dubbel dvd med Howling 4) skulle vara i samma kvalité som My Uncle The Alien.  Under filmens gång sker mycket och kunde inte beskriva allt underligt som sker under 1.5 timme, Jebora får en skit liten unge som pungdjur får och lägger den i sin pung, Beckmeyers blir kär i rysk varulv och ett zombie skelett av en varulv etc. Howling 3 har jävligt dumma delar men blir aldrig för dum men blir aldrig tråkig med sina billiga effekter. Howling 3 får 2/5 guldkameror.

 Markus