1

Voodoo Vince

Nej, nu har jag sett för många filmer. Tillräckligt många för att hålla bloggen vid liv ända in i Mars. Så nu tar vi ett Tv-spel som omväxling. Skamen växer när jag insett att jag inte recenserat denna gömda guldklimp: Voodoo Vince för X-box orginal!
Den första bossen är stor...men inte lika stor som den gigantska, dansande roboten vi tvingas möta i finalen.
Ett gäng skurkar bryter sig in i Madame Charmaines magiska butik och stjäl hennes zombie-dust. Hon tar dom på gärning, så dom låser in henne i deras bil och kör iväg. Magi-dammet sprider sig runt omkring och ställer till med onda gärningar. Då vaknar den lilla voodoo-dockan Vince upp och med hjälp av sin mästare Charmaines röst skall han ge skurkarna en fet fläskläpp. Även om han själv är ganska lat och egentligen inte känner för det.
Carnival DePrave ger faktiskt lite goosebumps i sin design.
Under äventyrets gång åker vi från underjordiska grottor till träsk och cirkustält. Allt för att ge den ointelligenta och värdelösa magikern Kosmo the Inscrutable en läxa. Vi får möta otrevliga bensinpumpar som kastar negativa fraser och ett jazzspelande skelett. Allt tillsammans med skönt gungande musik från Steve Kirk och vackra och tvistade miljöer.
I Voodoo Vince väntar ett detaljirikt och vackert, utmanande spel.
Kontrollerna fungerar fint! Du hoppar mellan olika platformar, svingar dig genom lijaner och snurrar, sparkar och slår dig väg genom fiender. Men det unika är att du kan skada Vince för att skada din omgiving. Visst, Vince kan ju inte simma och fiender kan fortfarande ge dig stryk. Men använder Vince sin omgiving av föremål: spikar, eldslågor eller annat, kan han skada sina fiender. Detta leder till udda, animerade ögonblick. En ko kan komma flygande från himmeln, landa platt på Vince, som exploderar till en cirkel av smärta för sina fiender runt om, som i sin tur blir platta och dör.
Dockan Dolly växer till gigantiska höjder. Huvudet öppnas upp och visar detta....japp. Bossarna är groteska!
Vince är ett underhållande, komiskt spel. En av mina kult-favoriter till X-box orginal. Synd att Vince inte sålde mycket och misslyckades få en uppföljare. Fast mitt hjärta har alltid plats för Vince...The Voodoo Doll!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
1 Petra:

Haha, det ser riktigt roligt ut! :D

Svar: Det är ett väldigt underhållande spel! Synd bara att det finns ytterst få youtube-klipp att kolla upp. Annars är det något jag verkligen rekommenderar! :)
FilmFett