1

Marquis

Denna historia börjar I en fängelse håla I ett Frankrike innan revolutionen slog till där många viktiga figurer sitter såsom Marquis som varje dag blir stött på av Almbert, fängelse vakten, att ha sex med honom för att få den fina maten. I samma fängelse sitter även en kvinna som sitter i finkan efter att ha antagit att kungen våldtagit henne. I fängelset sitter Marquis och pratar med sin penis som har både ögon, näsa och mun, samt öron och hjärnformat tip som vill ha lite kul medans Marquis bara sitter och skriver dikter men han blir snart anklagad för mer än att ha bajat på en jesus staty då en korrupt präst, Don Pompero, lägger skulden på honom för att ha gjort kvinnan som anklagar kungen för våldtäckt gravid.  Andra fångar planerar att bryta sig ut och vill ha med sig Marquis men han säger att hans deltagande hänger helt och hållet på vad hans penis säger.

 "My one and only noble point may be found in my bodily appendage, whom I will consult democratically as he is rather whimsical."

Efter att ha knullat en vägg (som stönar) Stormar Don Pompero in och anklagar han för våldtäckten efter att han anordnat en dejt mellan Marquis och den våldtagna kvinnan som slutade i att hon omskär Marquis och sedan suger av honom……… så hjälper Marquis till med flyken genom att ha sex med fängelse vakten genom att köra upp en kräfta i röven på vakten…. Don Pompero möter sedan upp med Marquis och säger att Marquis kommer få förlängt straff för våldtäckt men Pompero är inte klar där, han snor Marquis många brev  och publicerar dem under sitt egna namn.  Medans allt detta pågår välter verkligheten omkull och den franska revolutionen sparkas igång. Kommer Marquis och hans nyfunna kärlek överleva fängelse livet? Kommer de leva bortom revolutionen?  Endast Marquis har svaren på dessa frågor, du måste bara sitta igenom en hel hög av wtf för att finna dem.

 um......... god jul, här är en penis med ansikte och kan prata, nu ska jag supa mig full

Som du kanske märkt så är vi åter igen på den där “WTF Filmfett” sidan av detta film lexikon som är Filmfett och ja om det inte vore tillräckligt med en hundmänniska sitter och pratar med sitt könsorgan som är en egen entitet  och spelar teater med sin ägare. Lustiga masker som skulle kunna ge barn mardrömar och en djup poetisk karaktär som jag inte riktigt förstår mig på men han sitter inte för att ha bajsat på en Jesus staty… Miljöerna består mest av sten väggar och passar den dystra tonen i filmen Vi följer inte bara våran huvudkaraktär utan det är många historier som knyter ihop säcken så därför valde jag att endast dra den stora historien om Marquis och den våldtagna kvinnan i fokus då det skulle blivit så rörigt annars såsom advokaten som är en tupp som går till ett fnask och utför S&M akter, en gris som hamnade i fängelse då han sålt dålig fläsk.  Hela filmen är helt rubbad, synd för det är en rätt bra historia bakom alla bisarra masker och udda talesätt om penisar, sex och fängelselivet. Dess DVD liv har varit väldigt udda och släpptes först 2006 på region 2 medans den är mer sällsynt än en dront på DVD region 1. Stop Motion sekvenserna är mycket fint gjorda och maskerna desto, bara det att designen är helt fuckad och avtändande rent sagt, det tog mig 2 veckor innan jag såg filmen efter att jag först tänkt se den endast pga att jag såg maskerna å bara ”nae inte ikväll” Marquis ser inte ut som mycket men den blir aldrig tråkig och dess absurdhet är väl dess räddning. Filmen får en medelmåtta 2.5/5 Guldkameror, se den själv, det är för många udda stunder för att nämna i en enda review, jag utmanar er!

 Markus

Hahaha det finns tusan filmer för allt!

Svar: Sannerligen! Och Markus har en udda fascination av att ge sig på varje konstiga titel han hittar!
FilmFett