0

Attack the block

Är ni sugna på varulvsaliens vs gängmedlemmar med coola attityder? Då har ni en film att sätta huggtänderna i!
"Big alien gorilla wolf motherfuckers. I swear."
Attack the block följer en rad personligheter som bor i ett lägenhetskomplex i Londons sämre områden. Vi har de aggresiva gängen som röker på och stjäl pengar. De ger sig på en brud, som lyckas fly till sin lägenhet, endast för att av misstag inse att hon nästan bor grannar med gänget. Men saker blir lite vassare då gängmedlemmarna råkar kidnappa en utomjordisk varelse, och nu vill varelsens "föräldrar" få tillbaka det udda liket av deras barn. Hela komplexet attackeras av varulvsliknande hundbestar med glödande tänder.
John Boyega spelar även Finn i Star Wars: The Force Awakens.
Utomjodingarnas konstruktion är skitsnygga! Glödande, blåa tänder, tillsammans med svart, heltäckande hår över hela kroppen och gorilla-liknande rörelser. Detta minns man länge. Filmen har sina lagom stereotypiska karaktärer, men dom är tillräckligt mysiga och roliga för att vi ska bry oss om dom. De vithyade rollfigurerna är oftast mer av en parodi på "the white man". Detta fungerar skitkul, då den höga vita killen ofta hänger med sina mörkhyade "homies" och känns bara som en outsider då han försöker passa in med dåliga gängslang.
"No idea. Not a bloody clue. Maybe there was a party at the zoo, and a monkey fucked a fish."
Filmen är inte så snygg på blu-ray, men är ni sugna på filmunderhållning får ni en skön sci-fi/action/drama/komedi som håller måttet. Stunt-scenerna är att döda för. Och nu håller jag i en yxa och närmar mig Markus dörr!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin