0

Blue Sunshine

Blue Sunshine, även förkortat BS, är en film från 80- talet och är om droger, mord och ser ut som en sci-fi……..Vi är inne på Robins territorier nu, ta med er ficklampor och en parfym för när vi går in i denna abyss finns ingen återvändo, fråga Robin.

 There's a bald maniac in there, and he's going bat shit!

En tjej sitter barnvakt åt ett par barn där de läser en saga med teven på i bakgrunden. Helt plötsligt visas reklam av en Mr. Flemming som försöker bli invald till kongressen. Flemming och Wendy har varit gifta och efter reklamen är slut märker ett av barnen att Wendy börjar tappa hår och rycker bort ett stort stycke av hennes frilla. Detta symtom delar hon med en doktor vid namn David som vi också får följa i början av filmen Frannie, en skojare i ett kompis gäng har redan tappat all sitt hår Vad har Frannie att göra med historian? Han mördar 3 flickor genom att kasta en av dem i en brasa, slå ihjäl en annan och dänga till den tredje med en högaffel. Frannie lider av samma sjukdom som Wendy och David. Frannie dödas av Jerry, en av sina vänner under hans galenskaper men i en knasig tvist får Jerry skulden för alla morden. Jerry säker upp David som känner varandra och David lappar upp honom. När David lämnar rummet en snabbis märker Jerry att även David börjar tappa hår. Jerry ger sig ut för att få reda på vad fan det är som pågår.

 "Stephanie, something's wrong with me and I don't know what it is. I've been having these awful nightmares, these headaches, the hair, it's driving me up the wall."

En papegoja ger Johnny ledtråden Blue Sunshine och det leder Jerry till Flemming, då Frannie hade en bild på Flemming i hans lägenhet. Flemming vägrar att berätta vad Blue Sunshine betyder. Det finns en koppling mellan alla sjuka dock, alla gick på Stanford och tog examen för 10 år sedan. Alla köpte en slags drog av Flemming som var langare i plugget och en av hans varor hade namnet Blue Sunshine.

” I have a woman dying of cancer, and she says I look bad”

Oh fy fan vad komplicerad film, början är lite udda och det är många karaktärer på en gång som ska presenteras. Johny går under filmen till en lägenhet där brutala mord begåtts och jag visste inte vad fan det var för ställe eller vilka karaktärer som mördats tills en papegoja dök up, och jag minns att det fanns en papegoja i öppningsscenen och kunde då lägga pusselbitarna för att ingen sa några namn under den scenen de döda karaktärerna var med i, men när den scenen byggdes upp nämnde de oftast namnen och man satt å baa ” vem fan bubblar de om?” Jag har sett 3 filmer av Jeff Lieberg, denna, Satans Little Helper och Squirm. Utav dessa är Blue sunshine helt klart den bästa, den får en att sitta gissande under hela filmen och är en mycket bra thriller.  Minnesvärd? Njah, den är bra men det är rätt tydligt när man ser den varför den inte blev en klassisk thriller som Basic Instinct eller något av Hitchcock. Detta är nog mer en film man ser 1 gång då när man väl vet tvisten är inte lika underhållande för skådespeleriet är okay, medelmåtta. Som om inte det vore nog så finns det inget ögongodis som bra kinematografi eller  spektakulära effekter så det enda den har att få uppmärksamhet med är sin story. Den marknadsför sig som en skräckis men nej, detta är ingen skräcker det är en thriller som bäst. Det är endast efter Wendy förlorar kampen mot Blue Sunshine drogen det börjar likna en traditionell skräckis men detta sker mycket sent i filmen och den scenen är rätt kort. En underhållande film som bjuder på mycket spänning, inte tillräckligt för att anses som en klassiker. Gillar du thrillers med udda tvistar som i Blue Sunshine kan jag rekommendera den, ialla fall en gång. Den siktar mot stjärnorna men når inte riktigt hela vägen men hamnar nära. Blue Sunshine får 2.5/5 Guldkameror.

 
Markus