0

Black Cobra 2

HAH! Skit på dig Patrick, jag behöver inte hänga med till Filipinerna, jag kan sitta hemma å glo Black Cobra 2 och klia mig i skrevet helt gratis och få samma upplevelse!........förutom värmen…maten…insektsbetten….. och majoriteten av alla upplevelser…. Men det gör endå inget att jag inte blev medbjuden…

I uppföljaren till Black Cobra, som tydligen blev så stor att en uppföljare var tvungen att göras ser vi Malone åter i tjänsten.  Åter igen är det olagligheter på gång men som tur är Malone där och han är farligare än Dolemite, mer badass än Shaft och snyggare än The Mack. Malone sätter stop för drogsmugglarna. Trots att han räddade dagen är hans chefen sur utav bara helvete då han satte civila i fara och chefen har f¨tt nog då hans register är fullt av olika felsteg han gjort under sin karriär. Polischefen berättar att de har olika utbytesprojekt med andra länder och Malone skickas mot sin vilja till Filipinerna. Resan börjar inte alls bra då han får sin plånbok stulen på flygplatsen. I tullen möter han sin nya partner, Kevin McCall som tar honom till sitt hotell och låter han veta att han inte kommer få använda sitt vapen.

 a rocking mustach and a cigarr and even Robin would look badass

Redan vantrivs Malone som bara den men dagen efter han anlänt börjar de direkt söka efter mannen som stal hans plånbok. Tydligen är skurken en patetisk små tjuv. Tyvärr är mannen redan död när de kommer fram, skjuten i huvudet. Malone hittar sin plånbok. Nu har Malone och mcCall ett mord att reda ut och de slösar inte tid utan börja fråga runt bland offrets vänner och familj för att få några ledtrådar. På något sätt lyckas Malone få en dejt med en sångerska som kände offret men den dejten slutar med att en grupp med bovar attackerar dem. Sångerskan tros vara i fara då en terrorist är ute efter henne, och denna terrorist dödar vem som helst som står i vägen.

 DYMANITE! DYNAMITE!....fel film? ...um.... you ratsoup eating MOTHERFUCKA!..... det fanns ingen minnesvärd dialog i filmen :(

Filmens introlåt låter verkligen som ett intro till en 80-tals polis serie, jag saknar den coola poliziotteschi låten de använde i början av 1an, men denna låten har cowbell i sig….behövs dock lite mer av det för jag har en feber och det enda botemedlet är cowbell! Fred Williamson är tillbaks i samma roll och kör samma arroganta attityd. I en udda scen sitter Malone och leker med sin partners pojk, denna scenen är lite fin och vi får se lite av Malones finare sida som inte är bad ass snut.  Det hela är som en omvänd dödligt vapen där det är den svarta, äldre snuten som är den äventyrliga, fräcka och skjutgalna medans den yngre vita polisen är den lugna och seriösa halvan av duon. Det finns inte så mycket att säga annat än att filmen är rätt billigt gjord, den är inte alls känd precis som resten av serien men den är underhållande i en och en halv timme och har en del roliga stunder. Trots att den är segare än sin föregångare och brutaliteten ligger lågt är den full av action. Black Cobra 2 får 2/5 Guldkameror.

 Markus