0

Teenage Mutant Ninja Turtles 2, Secret of the ooze

Så då första filmen tjänade in det stora gröna så kom så dröjde det inte länge innan det kom en TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES …2!!!  Nej nej jag är inte hatisk innan reviewn ens har börjat, bara är lika peppad som en 90s kid då TMNT 2 kom ut, nu med mindre svordomar och vapen, NJUT!

 Du fightades just emot 4 gigantiska sköldpaddor i mask....och ser en som ser fejk ut, gå då inte fram och kolla om den är fejk...

Under en mörk kväll kör pizzabudet Keno in i fel hörn och stöter på ett rån, men som tur är poppar Teenage Mutant ninja Turtles upp och slår på käften och slänger ut mer 90 tals slang än tv serien. De använder dock inte sina vapen utan saker de hittar i leksaksaffären de alla befinner sig i. Samtidigt njuter April O´Neil av berömmelsen efter att ha rapporterat om alla nyheter angående kriminalitet hon har under bältet. Men våra hjältar är inte de enda som haft fullt upp, Foot Klanen har jobbat på att lappa ihop sig efter förra filmen, denna gång på en stor soptipp och med Shredder som ledare än en gång då han lyckades överleva att krossas av en sopbil. April har en intervju med en herr. Doktor Jordan Perry på TGRI, ett företag som fokuserar på att städa upp en röra vid labbet. Labbet råkar vara det företaget som producerar The Ooze som Splinter och sköldpaddorna föddes från. Shredder vill dock få tag i smörjan och kidnappar Perry för att tvinga honom  använda det Oozet på en snappsköldpadda och en hund, dessa mutanter får namnen Rahzar och Tokka, inte riktigt Bebop och Rocksteady men underhållande platshållare. Sköldpaddorna bryter sig in i TGRI labbet för att se till att smörjan inte hamnar i fel händer men försent, snart står sköldpaddorna, April och deras nya vän Keno öga mot öga med The foot, The Shredder, 2 mutanter bestående av samma material som de själva och värst av allt…Vanilla Ice! TERROR!

 "Ahh, ninja pizza! Pizza that vanish quickly without trace!"

Den förra filmen var underhållande och små rolig medans denna film ständigt försöker vara rolig med ninja eller pizza puns, irriterande glädjegasms efter en fight och liknande. Barnvänligare, inte lika mörk och övernaturlig över det vanliga….med andra ord detta är mer filmversion av den tecknade serien. Tyvärr är sköldpaddorna mer irriterande än i första och tyvärr gillar jag Raphael mest i denna filmen trots att jag gillade han minst i förra då han är den enda som inte försöker allt för ett billigt skratt. Historien är också lite större då den går djupare in på TMNTs orgin story vilket alltid är intressant(såvida vi inte spenderar 45 minuter att bygga upp, tack för det Marvel). Skådespelet är precis som förra filmen, inga större ändringar men jag hade velat se lite mer av Casey Jones då han verken nämns eller syns någonstans under filmen. Keno är rätt tråkig som karaktär och varför ska han ens vara med? Han är ingen värdig ersättare. Inte lika bra som första filmen, mycket mer barnvänlig och det är lite synd då original materialet var nästa film-noir. Teenage Mutant Ninja Turtles 2 Secret of the Ooze får 2 av 5 guldkameror.

 Markus