1

Top 10 tv-serier

Jag ser absolut inte mycket tv, vissa serier ser jag dock. Vissa är skit bra, andra är sämre än Robins filmsmak sug på den Robin!) så varför inte göra en lista av mina 10 favorit serier? …i säsonger, jag älskar brittiska serier så som Bottom, Not The 9’Clock News, a bit of Laurie and Fry och Smith And Jones. Så här kommer en lista över tv serier från de stora kanalerna som FOX, NBC etc. Någon gång kanske jag gör en lista för de bästa ”series” tv serierna, men det är en lista för en annan dag.
 

       10.  The Critic

En serie om en tvkritiker som inte är så vida populär eller respekterad, men med en galen pappa, filmrefferenser och en catchphrase som summerar det mesta på både tv och på vita duken, IT STINKS. Vissa avsnitt är mycket fina och animationen är alltid så 90-tal som det går. The Critic han själv är en underhållande karaktär och är kult förklarad och många vill ha ett återseende av våran favorit kritiker.

 

9. South Park

 

Har du någonsin hatat något eller tyckt något dumt har blivit överdrivet gillat av idioter du umngås med? Chansen finns att South Park redan tacklat detta med sina super snabba avsnitt, tidlösa karaktärer fast problemet i fråga endast varat i några månader för att sedan glömmas bort helt, South Park var först på kakan och lär vara först på alla kakfat av händelser som väcker känslor och olika åsikter.

 

8. Munsters

En dum och oskyldig tv-serie om en familj som inte riktigt passer in I området men det gör dem ingenting. Pappa Herman är en stor barnunge och mamma Lilly är  en typisk mamma vars var är ett galet geni. Tillsammans med Addams Family satte Munsters en milstolpe i marken som komedi serier, bra som dåliga, än idag följer.

 
7. Primeval

Varje pojkes dröm, med hjälp av portaler tar sig uråldriga varelser, från dodos till gigantiska köttätande dinosaurier sig in I våran tidsålder och endast ett special team av agenter och dinosaurie exporter kan hindra dem från att äta allt. För att göra det lite extra speciellt kan även dessa portaler leda in i framtiden. Som tur är är det inte bara sci-fi blä då utan ger en fin bild över en värld där människan dött ut men våra byggnader står kvar. Primeval har magnifika special effekter, bra karaktärer, en mycket intressant handling och är den mest underskattade punkten på listan.

 

6. Game of Thornes

Ja Ja alla visste att denna skulle komma. Till och med folk som hatar fantasy älskar Game of Thrones och även jag. Nästan varje avsnitt har en hög minnesvärda stunder och karaktärer kommer man ihåg fast de dog för flera säsonger sedan. Peter Dinklage, Jackie Gleeson, Sean Bean och hela gänget som spelar George R.R Martins älskvärda/hatvärda karaktärer borde vinna alla Emmys som finns. Jag har alla böcker hittills, men har en hel hög andra som jag ska prioritera att läsa klart först. Ingen idé att rekommendera Game Of Thrones då du antagligen redan ser det eller är trött på att höra att du måste se den.

 

       5.  Avatar the Last Airbender

Först trodde jag att Avatar bara var en barnserie med coolt setting. Alla element har ett eget kungarike men eld nationen går till krig mot resten av världen och utplånar luftbendarna(folk som kontrolerar luft) och utplånar NÄSTAN alla för de vet att Avataren, kopplingen mellan ande världen och den enda som kan kontrollera alla 4 element har vad som krävs att stoppa dem. Avataren dyker upp efter 100 år i form av pojken Aang som måste lära sig att kontrollera alla 4 element Avatar är vad varenda tecknad serie borde vara, rolig för alla åldrar, episk och vara välskriven, nej seriös detta är den absolut bästa tecknade serie någonsin och förhoppningsvist en framtida klassiker. (ja jag har sett filmen, jag har den tilloched, den ska jag reviewa någongång då jag är full)

 

        4. Sopranos

Bättre theme sång får man leta efter, en lugn men endå eggande låt som vet att mannen I bilen inte är att jävlas med. Sopranos har länge varit HBOs kelget och deras powerhouse men nu har den titeln gått till Game of Thrones, en mycket bra serie men Sopranos har det där lilla extra som för evigt kommer att göra dem odödliga.

 

        3. 3rd Rock From The Sun

John Lithgow gör denna serie. Med hjälp av en ung Jason Gordon Levitt och NEWMAN! Wayne Knight….och Kristin Johnsson och den förfärliga French Stewart. Hade det inte varit för Lithgow hade den inte varit minnesvärd alls men är nu istället den bästa sitcom som kommit ut. Som Doug Walker påpekade ligger lite i humorn i att de är UFOn och att de dras till världens lustigaste människor som framstår som normala bredvid UFOna. Varje avsnitt bjuder på mer skratt än man kan räkna på 2 händer. Se några avsnitt för många goa skratt.

 

        2.  Boardwalk Empire

Min favorit serie från HBO är verken en av de stora, varför? Jag älskar depressions tiden och ingen är bättre på det än Boardwalk Empire. Med det mesta av denna serie är baserat på verkliga händelser lyckas man få några av de mest brutala männen någonsin levat och är odödliga i brottsregistret blir de nu även odödliga på dumburken. Steve Buscemi skiner och ger sitt allt och kan gå från den snällaste man till den absolut värsta person någonsin som kan få en göra i brallan om du får dödsblicken. Medans jag skriver detta väntas säsong 5 som kommer bli den absolut sista säsongen och den lär bli den ultimata gangster standoff som filmats.

 

Honorable Mentions:

Clerks the animated tv show,Planet of the Apes tv show, Married with children.

 1. MST3K

Min favorit serier någonsin är den ultimate kult klassikern. Den slår på käften och ber inte om ursäkt utan fortsätter tills din gallblåsa exploderat av skratt.Varje minut har ett oförglömligt skämt. Först Joel sedan Mike och robotarna Crow och Tom Servo ser skit filmer på order av den galne doktorn Forrester som vill förgöra mänskligheten med dåliga filmer och våran trio är försökskaniner. De gör vad man brukar vilja göra när man ser en dålig film, snackar tillbaka! MST3K är så populärt att skaparna fortfarande gör samma sak än idag med Rifftrax. MST3k är för mig den perfekta tv-serien och ett måste för alla tv-tittare. Mer humor får man leta efter och varje avsnitt förblir odödligt och minnesvärt.

Markus

Assssssååååå de där serierna är ju inte bra ;) Med undan tag för 3rd Rock From The Sun

Svar: Kul att vi hade 1 serie gemensamt ialla fall :) rekomenderar verkligen resten, tror Primeval skulle vara rätt upp i din bakgård på dåligt översatt engelska :) // Markus
FilmFett