0

Rats- Nights of Terror

 
Från Regissören till Terminator 2 och Alien 2 kommer här en apokalyptisk thriller där råttor har blivit galna som fan och äter människor, som Pirayor på land! Nej Inte DE Terminator 2 och Alien 2, utan deras Italienska officiella namn plagat. Bruno Mattei gjorde inofficiella uppföljare till filmer så som Terminator och Alien innan de filmerna ens fått uppföljare. I Bruno Matteis Terminator 2 t.ex är det en kvinnlig Terminator robot som måste försvara en indonesisk prinsessans heder eller något, jag vet inte det fanns inga subtitles och endast italiensk audio på min kopia…eller snackar jag om Lady Terminator? Alternativa titlar är min värsta fiende. Hur som helst här är Bruno Matteis RATS Nights of Terror som inte är menad att vara en uppföljare till något. Med set från Sergio Leones Once Upon A Time In America regisserade Bruno Mattei filmen tillsammans med Claudio Fragasso som själv är mest känd som regissören till Troll 2.
"Man I'll never find a video game!

Yepp, människan har gjort det, det hände äntligen, Människan förgjorde sig själv och naturen. Det gick så långt så atombomber sprängdes i alla världsdelar och de överlevanden nu bor i underjorden. 100 år efter att världen förstörts tar sig ett gäng upp till ytan för att leva som sina förfäder men många fler stannar kvar i underjorden. De underjordiska och överjordiska människorna avstår dock från varandra och det blir lite rivalitet. En liten skara utav överjordiska folket, Kurt, Chocolate, Taurus, Video, Myrna och Diana hittar en ny stad full med lik men också mat. Vad de inte vet än är att de råttor de sett är genetiskt mutanterade och äter gärna människor till middag. I husets källare hittar man en växtodling som kan ge vatten. Video som tror att datorn han hittar är ett videospel blir sur då han till slut inser att det är en dator och sparkar apparaten som får kortslutning och ger av info om vad som dödade personerna som var där innan dem. Dagen efter börjar saker dock hända. Råttor invaderar rummet med träden och infekterar dricksvattnet. Men då en av kvinnorna dör får en medlem skulden. Men just då bestämmer sig alla stadens råttor att attackera och vad som följer är en typisk skräckis där man flyr från ett gäng lurviga jävlar. Inget mer, inget mindre.

 "We're the same spieces...right??"

Rats är ja…. En film som inte har mycket att komma med. Våra hjältar är vandrande klicheér som inte alls är intressanta. I denna filmen är det typiska skräck regler, pippar man är man död, säger man brb lär man inte bli back och speciellt är man en dynghög får det värsta dödscenen utav alla.  När t.ex Kurt, ledaren ger upp hoppet om deras överlevnad sumpade verkligen filmmakarna chansen att göra det minsta intressant, ingen drama alls, fast detta kan nog vara ett dubbfel då det låter som om han ändrar sig om vad han ska äta till frukost när det kunda ha varit riktigt dramatiskt.  Tydligen ska råttorna vara supersmarta men det verkar bara vara inslängt som sci-fi babbel. Som skräck film misslyckas den då den inte är läskig men som sci-fi är den en typisk Bruno Mattei så som Terminator 2 fast är jämnfört mot den rätt tråkig. Filmens dödscener är inte alls underhållande och karaktärerna är lika stela som Robins skådespeleri i Blodsvågen.  Förutom ett av de mest sinnesrubbade slut jag har sett är filmen tråkig men oj sådant slut. Slutet börjar med att män i gasmasker kommer för att rädda dagen, men är de utav samma ras som vi människor? Rena Twilight Zone! Rats- Nights Of Terror får 1 utav 5 guldkameror nästan 1,5 pga sitt absurda slut. Tråkig och till och med Italiens Ed Wood kan göra mer underhållande filmer och mer brutala.

 
Markus