0

The Flintstones

Idag skulle jag ha sett Showgirls, en klassisk dålig film, men Jonas var vänlig nog att ta den smällen åt mig. Jag får dock filmversionen utav en klassisk serie, Flintstones filmen! Men som vi alla vet blir oftast inte filmer baserade på tecknat bra i vanliga fall, men kan Flintstones vara en speciell film?? Och dessutom har jag väntat på att ta Flintstones filmen ett bra tag nu!

 "Barney, do you have to do everything Fred does?"

Fred Flinta jobbar på ett gruvförlag tillsammans med Barney. De har en korrupt chef, Cliff som vill anställa en syndabock till VD plats så han och hans sexiga assistent Miss Stone. Vi får se hur livet i det funktionella Bedrock ser ut med massa scener som endast finns för att inleda storyn. Barney och hans fru Betty ska dock adoptera ett barn och Fred hjälpte till ekonomiskt för att betala för det att ske, men då ungen de får är starkare än Herkules blir scenerna hos familjen Rubble mest seg slapstick humor. Väl på företaget däremot sätter Cliff sina planer i verk och har ett prov, den som får högst poäng blir befordrad till chef och den med minst får sparken. Då Barney ser hur svårt Fred har byter han prov med Fred som då visar sig ha bäst resultat i hela gruppen och får chansen att bli en big shot. Hans första uppgift blir dock att ge Barney sparken då han fick sämst poäng på provet. Men i gengäld får Barney och familjen flytta in hos Flintstones. Men med alla pengar Fred tjärnar in ju mer och mer egoist och självdyrkande blir han och hans fru Wilma pallar snart inte mer. Sista strået blir då han säger upp vänskapen med Barney och Betty. Men det finns värre problem nu då massa pengar försvunnit från Freds företag och han står anklagad för stölden. Cliff och Miss Stones plan har lyckats…eller har den?

 "At least I can walk around the house in my underwear again."

Nästan hela filmen hoppar från scen till scen, vissa leder ingenstans andra gör det. John Goodman gör som alltid filmerna han är med i mycket bättre(se Big Lebowski, Matinee med flera) och Rick Moranis gör en bra Barney. Varje set filmen spottar ut sig är ögongodis och alla dinosaurie prylar som poppar upp är mer underhållande än den tidigare. Mer än så har inte filmen att komma med då story och dialog är repetition från dels showen och andra filmer. Showen gillade jag verkligen som barn och ville gärna se filmen som jag då gillade, men idag är den en medioker upplevelse som ser bra ut men innehållet är en besvikelse. Rosie O’Donnell som spelar Betty är nog den sämsta i filmen men som tur är poppar Halle Berry upp som ögon godis. Harvey Korman gör dock rösten till Freds dictabird….en fågel som ska lyssna igenom allt Fred säger som ett memmo gör vissa av de tråkigare scenerna roligare, komm igen det är ju Harvey Korman från Det Våras För Scheriffen/Världshistorien Del 1. Flintstones filmen får 2,5 guldkameror av 5 och är den bästa filmen inom Razzie Vecka hitils då det fanns överdrivet mycket fint att titta på under handlingens gång men den handlingen var mest samma gamla skit. 35 Manusförfattare kunde ha kommit på något bättre än vad dessa 35 manusförfattare kom upp med och det resultatet blev känt som Flintstones the movie.

 
Flintstones filmen fick:
  2 Razzies, sämsta skådespelerska till 0'Donnell och sämsta manus. Även 2 nomineringar till sämsta skådespeleska i en biroll och sämsta remake/sequel.
 
 
Markus
 
Glöm inte bort att skänka en slant till Razzie Awards Indiegogo Kampanj för att få pristutdelningen till TV sofforna! RAZZIE