0

The Cinema Snob Movie

The Cinema Snob är en online reviewer ifrån ThatGuyWithTheGlasses.com där även Nostalgia Critic, Linkara med flera är medlemar och t.ex den nyligen framlidna Jewwario tidigare var medlem hos. Men Brad Jones syniska karaktär som sitter och glor på explotation filmer med mycket grova scener och mycket naken scener och hans show är fucking amazing, jag är ett mycket stort fan av denna online serie och laddar ner/köper de filmer han går igenom som verkar mycket intressanta, som t.ex Deathrow Gameshow. Brad Jones har tidigare gjort ett par indie filmer såsom Midnight Heat, Paranoia och den mycket underliga och kusliga Cheap. 2012 kom en film ut baserad på hans mest kända karaktär ut, The Cinema Snob movie där vi får reda på The Cinema Snobs orgin och även hans namn, hur han träffade sin fru och varför han är en film snob. Han slog även Angry Video Game Nerd till att vara den första online reviewern som gjorde en film om en av hans karaktärer.

 "Släng dig i väggen AVGN, detta är min typ av critic"

Craig och Neil är 2 lågbudget films makare som behöver pengar till att göra sin film Black Angus, en blacksplotation action film som lär bli årets hit. Craig börjar förfölja Dan, VD över en konstfilms klubb där de inte gör annat än att se filmer av Charlie Kaufman, Federico Felleni och Francois Truffaut och andra konstfilms regissörer. Men Dan vet vem Craig är då han tidigare fått in manus till bla. Card Shark där ett casino översvämmas och blir fullt av hajar. Dan nekar Craig tillgång till några pengar för att Craig gör skräp och inte konst. Craig går och möter Neil i en bar och de får idén om att gå till deras gamla klasskompis Gene, stadens rikaste tölp som ger dem tillstånd till att filma hit och dit och fixar en känd skådis till deras film för att öka intresse. Efter en lång kväll med supar och pizzor får Craig och Neil idén om att Craig ska gå undercover på Konstfilms klubben om en av de fåfängna snobbar som går dit. Han klär sig i fin kostym som han använt i alla sina Cinema Snob videos och går dit för att se film. Han får i uppgift att ta med en film tills nästa kväll och hans val är Salo, bajsätar filmen som tro det eller ej gör succsee pga sitt djupa budskap. Han träffar Nancy som endast är där för hennes man Dan är VD och de får god kontakt. Men mitt i det hela börjar folk i gruppen dö. Craig möter då dektetiven Ted Adams som börjar misstänka Craig som mördaren. Nancy blir dock påtänd på detta och tar med sig Craig för att lösa mysteriet och samtidigt blir kropparna fler och fler och gruppens medlemmar färre och färre. Det hela visar sig vara mer sjukt än man någon sin kunnat tänka sig. Craig och Nancy blir mer och mer intima och poliserna mer och mer på Craig som råkar närvara vid nästan varje dödsplats.

 " I just saw a man die.."

The Cinema Snob Movie är en mycket lågbudgets film och medverkar mest vänner till Jones så som hans site kollegor, Jake Norvell, Brian Lewis, Jillian Zurawski och Sarah lewis, men även andra online kritiker så som Ed Glaser från Neon Harbors ” Deja View” där Glaser pratar om utländska rip-offs av amerikanska filmer och Noah Antwiler(Spoony) som tydligen inte gör något än att spela final fantasy i sina videos(Jag har inte sett nått av honom). Det ligger en mörk atmosfär över hela filmen precis som Jones tidigare filmer men det är en mycket lugn atmosfär även när mord pågår. Alla skådisarna är underhållande och alla referenser till explotation filmer är roliga om man nu känner till filmerna i fråga, vilket som den explotation kung jag är, gör. Idén att gå undercover hos en snobklub för att kunna göra en egen b-film är mycket underhållande fast låter löjligt, det är endast då morden börjar ske och hela historien blir mer komplex än Primer(okay inte alls Primer men endå jäkligt komplex!). Skådespeleriet är super B men tas mycket seriös, men det är dock en hake, Jake Norvells karaktär är lite överspelad och verkar försöka dra komik utav något som inte är roligt som att erbjuda någon Chips. Synd för i Midnight heat var Jake skitbra. The Cinema Snob Movie lyckas verkligen fånga tittaren och ger inte allt för många ledtrådar om tvisten i slutet, vilket i sig är en bra tvist. Scenerna då karaktärer bara hänger med varan är utdragna men underhållande och trots att det inte verkar som det så leder de faktiskt någonstanns. Visst för att uppskatta hela filmen hjälper det verkligen att först av allt sett ett par avsnitt av The Cinema Snob och lite av Brad Jones andra videos för att se resten av personerna som skådespelar i filmen. The Cinema Snob Movie får 4/5 Guldkameror, en lugn och fin resa till hur en av internets mest populära reviewers mest kända karaktär startade och fyller inte tiden med att ta en review i mitten av allting. Har du inte sett någon av Brad Jones filmer och gillar indiependent filmer rekomenderar jag starkt att gå till http://thecinemasnob.com/  och spana in hans videos och se hans tidigare långfilmer så som Cheap och Midnight Heat.

 Markus