1

Showgirls

 Razzie-temat närmar sig sitt slut och innan Markus gör sin stora final så gör även jag en anknytning till temat.
 

Kort om handling: En tempramentsfull ambtionsdriven strippare/dansare vid namn Namoi som vill bli glassig brulesk dansare. Men allt är inte så glamoröst som de verkar och i hennes väg står Cristal Connors (Gina Gershon) showens drottning och som är en bitch utan dess like.

Rätt speciell rulle som inte har mer handling än skriven ovan, för filmen fokuserar mest på den här Namoi spelad av Elisabeth Berkley som dansar loss sexuellt på skumma ställen, i folks skrev och hugger på folk till höger och vänster som om hon led av aggresiv Borderline pyskos och att hon just då vill bli stjärna.

"Namoi har vaknat på fel sida, de händer oftare än man tror"

Filmen är även fylld av mäktiga Las Vegas shower som kostar multum och man blir verkligen sugen på att sitta med i publiken, men filmen visar inte bara detta, den visar också allt runt omkring, förberedelsen, den hårda men rättvisa tränarens sätt och den själviska attityden till att bli dansaren nummer ett, att stå i centrums strålkastarljus och var den som alla går hem och fantiserar (runkar) om/till.

"Yeah baby yeah!" Nej, skärpning! De är rätt fina shower av klass.

Rullen har även en fin ensambel av fina bi skådisar för att nämna två tränaren/mangern spelad av Alan Rachins (Darhmas hippie pappa från sitcomen "Dharma och Greg) och självklart den alltid grymma Kyle Machlanchan som jag inte riktigt vet vad han har för postion mer att han verkar styra showem, äger grejer och dejtar showens stjärnor.

"You got to get your nippels hard! Put some ice on it bitches!" Alan Racins är stenhård.

Paul Verhoeven "vann" två razzie priser för filmen Sämsta film och sämsta regisörrer, detta tog han emot med glädje för att han i Holland ansågs bara vara äcklig och pervers. Paul säger själv nu flera år senare att han inte hade nån anning om att filmen skulle bli som den blev men han är inte ledsen för de för även fast den failade hårt på biobiljetter har den kännat in feta cash på dvd försäljningar och annat likande.

"Delfin knullet, the one and only, höjdpunkterna av både Berkly och Kyles Karriär"

En over-the-top kult-klassiker där tits an´ asses avlöser varandra som svävar samman i rika miljöer där den som munhugger våldsammast respekteras. Denna är en personlig favorit av mina, filmen får en 4/5 guldkameror. För den är skön, häftig, egen och man får en good time och jag förövrigt tycker väldigt mycket om just Elsbebeth Berklys karaktär, hon är annorlunda och smått störd på ett obalanserat men trevligt sätt.

Jonas.

Tänk att jag tycker faktiskt också att den filmen är underhållande. Jag hade kanske inte gett den en 4:a, men iallafall en 3:a.

Svar: Det var lite annorlunda! Markus påpekade att han tyckte filmen var en onödig slöseri med tid. Men Jonas verkar avguda filmen för sin stil.
FilmFett