0

Leonard Part 6

Innan 5 minuter har gått har vi sett en skällande fisk låta som en bil och Bill Cosby rida på en flygande struts. CIA har förlorat 8 agenter som alla har blivit mördade på liknande sätt, köttätande djur som verkas hjärntvättas att attackera agenterna. Leonard en ex-agent inom CIA har nu öppnat restaurang där de säljer exat samma fisk som ätit upp andra agenter. För att få tillbaka Leonard till CIA för att lösa fallet skickas en lönnmördare ut till Leonards restaurang. Leonard lyckas döda mördaren efter en utdragen och skrattfri sekvens med en kula som slungas igenom köket och plåt. Leonard går till CIA och får veta vad som pågår, en galen vegetarian har lyckats hjärntvätta massa djur och ska slå på stort härnäst. Leonard vägrar dock pga hans ex-fru som lämnade honom då Leonard jobbade för mycket. Och hans dotter byter öde varje vecka typ då hon ena dagen vill vara buddist i resten av sitt liv och andra dagen vill hon bli skådis. Medans alla dessa meningslösa scener pågår faller fler agenter offer för små djur styrda av Medusa, spelad av Gloria Foster(Oraklet från Matrix). Efter år av förföljelse går Leonards ex-fru med på att träffa Leonard igen så nu är det träningsmontage igång…haha…eller nej.

 

Så efter ett tråkigt montage får vi en tråkig middag scen som ska vara romantisk, men då vi inte alls känner för våran huvudkaraktär som spenderat tiden med dåliga skämt och tråkiga pappa scener istället för att försöka få publiken att gilla honom.  Kvällen slutar med att ex-frun kastar hela hennes middag över honom. Detta får då Leonard att tänka efter och ge sig tillbaka till CIA och godkänna CIA chefens(Jon Doe Baker! Sweet) erbjudande. Leonard klär upp sig i sin agent utstyrsel som består av en jumpsuit full med trix och tricks och en ful hjälm. Han ger sig in i vegetarian som försöker dansa honom till döds. Leonard lyckas dock sno ett redskap som vegetarianerna styr djuren med så nu tänker de ge igen på stort. Hela staden ska översvämmas av kryp, smådjur och håriga små djävlar.Leonard beväpnar sig med burgare och korv för att ge vegetarianerna på käften!

Don’t Burger me

Leonard Part 6 är dels känd för att Bill Cosby, stjärnan han själv gick till flera talk shows och sa åt folk att inte se den och han var även den första personen att personligen ta emot sina 3 Razzie priser, om de var av rent guld och notan för att få Cosby att accseptera priserna var 30.000 dollar. Det finns inte en enda rolig replik i Leonard Part 6 fast den ständigt försöker med dumma skämt i samma kaliber som Scary Movie. Som Roger Ebert sa i sin review av filmen på At The Movies så är produkt placeringen en av det värsta exempel på produkt placering i historien. Scenen detta sker går ut på att Cosbys 20 åriga dotter vill dejta en 60 årig man och Cosby ber om en kall drink, vad han får är en Coca Cola som han håller ett stadigt grepp om för glatta livet så den syns i bild. Filmbolaget Colombia som släppte filmen råkar ägas  av en viss läskedryck med rödvita burkar.Förutom att vara skittråkig är Leonard part 6 fylld av dåliga effekter, dåliga skådisar och dialoger inte värdiga en direct to dvd tecknad film. Filmens titel är ett skämt som berättar för tittaren att det finns 5 tidigare filmer om Leonard, ett skämt som aldrig har använts och borde aldrig ha använts i första hand. Likså många dåliga-dåliga filmer är den mycket seg och utdragen så trots att den endast är 1 timme och 26 min känns den som minst 2 timmar. Till och med när det nalkas klimax är den seg och peppar en inte utan bara fyller på med dåliga skämt som inte charmerar en muskel i mungiporna.  Det är lätt att förstå att Bill Cosby själv hatar denna filmen och han gjorde rätt att gå offentligt med att filmen är en katastrof innan någon hade sett den, och han har precis som George Lucas gjorde med Star Wars Holiday Special, köpt upp tv rättigheterna till filmen så den aldrig kommer visas på tv. Men som tur är har ju alltid Cosby ”The Cosby Show” som tjärnar in lite extra cash men Leonard part 6 var inte Cosbys sista dåliga film, han gjorde även en film vid namn Ghost Dad där Cosby dör och kommunicerar med sina barn från andra sidan. Leonard Part 6 får 0,5 Guldkameror av 5.

 Leonard part 6 vann...
3 Razzies, Worst Picture, Worst Actor, Worst Screenplay mn var även nominerad i 2 yttligare kategorier; Worst Director, Worst Suporting Actress.
 
Markus

Glöm inte bort att skänka en slant till Razzie Awards Indiegogo Kampanj för att få pristutdelningen till TV sofforna! RAZZIE