0

Yellowbeard

Eric idle, mest känd från Monty Python har sagt att Yellowbeard är den sämsta filmen han gjort, men han har varit med i Casper, Alan Smithee, burn hollywood burn och många fler kalkonrullar som får Yellowbear att framstå som Det Våras för Frankenstein. Detta är en parad av kändisar så som John Cleese, Chech And Chong, Peter Boyle (pappa Frank från Alla älskar Reymond) och Marty Feldman som dog under inspelningen av matförgiftning/hjärtattack.

 "She couldn't be your mother. No woman ever slept with me and lived"

Yellowbeard, de 7 havens största skräck han plundrar alla skepp och våldtar alla kvinnor. Ett av skeppen som ägs av den spanska kungen spelad av Chong och hans närmaste man, spelad av Cheech får sin ovärderliga skatt tagen av Yellowbeards besättning som styrs av Yellowbeards rival Moon spelad av den alltid lika underhållande Peter Boyle.  Efter år av terror åker Yellowbeard fast…..för skattebedrägeri(ha ha kul hint till Al Capone) och skatten blir lite utav en legend då ingen förutom Yellowbeard vet vart den ligger begravd. Under denna tid som Yellowbeard sitter i fängelse växer hans son som Yellowbeard inte vet existerar då han endast våldtog hans mor och ringde inte tillbaka. Yellowbeard flyr fängelset för att hitta sonen som har kartan till var den spanska skatten ligger begraven tatuerad på sitt huvud och går ständigt runt med peruk. Sonen har alltid velat veta vem hans far var och till sin stora fasa är hans pappa en av havets värstingar medans han själv växt upp i rik miljö.  Sonen hittar en kopia av kartan och beger sig ut till havs med några av hans akademiker kompisar. På denna båt finns även Moon och hans medhjälpare Gilbert som gör myteri. Med kaptenen borta åker de alla mot Madagaskar med den brittiska flottan i häl som också är ute efter skatten. Det ingen vet är dock att Yellowbeard är ombord på båten och gör allt för att rädda sin son men mest kartan.

 "I'll kill anyone who get's in the way of me killing anyone."

Yellowbeard är inte ett mästerverk inom komedi, den är faktiskt rätt medioker. Men det finns roliga stunder med skådisar man älskar såsom Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Peter Boyle och Marty Feldman, sedan finns det dåliga stunder som mest cirkulerar runt den genetiska huvudkaraktären som jag inte ens minns namnet på, det var därför jag har kallat honom Yellowbeards son genom hela reviewn. Medans vissa stunder så som Gilbert och Blind Pew får en att skratta får andra stunder så som Madelines vägledning tillsammans med Eric Idle en att snabbspola, Madeline drog verkligen det korta stråt här. Hon kan vara jätte rolig men i denna är en rolig stund från henne mer sällsynt än en svart James Bond. Det är det enda jag kan beskriva filmen med, den har sina stunder, historien är kul om man gillar pirater och äventyr, de flesta skådisar gör bra ifrån sig och det är många många kända komiker med i bunten som man känner igen men materialet är inte helt fräsht och det märks att komedins gyllene år av Mel Brooks, Monty Python, Cheech And Chong började avsäja sig från biobesökare. Marty Feldmans bortgång gjorde så hans karaktär Gilbert fick ett snabbt och dåligt slut, utan att hans ansikte inte syns, lite illa ser det ut men vad fan ska man göra. Yellowbeard får svaga 3 av 5 guldkameror. Underhållande men lite svag med humorn.

 Markus