0

The Devil Bat

I The Devil Bat spelar tyvärr inte Bela Lugosi vampyr utan en galen doktor, en roll han mycket oftast fick under 40 och 50 talet, se bara Bride of the Monster eller Bela Lugosi meets a Brooklyn Gorilla. Här spelar Lugosi en doktor som råkar ha en GIGANTISK JÄVLA FLADDERMUS som är besatt av VETENSKAP! Och allt de är kapabla till är en death dive …ett trick vi kommer se mycket i denna film.

 Blinkar du missar du the Death Dive

Filmen börjar med Bela Lugosi i ett rum fullt av test rör och vetenskaps grejor vilket bara kan betyda en sak, han är vetenskapsman, vad trodde du?.Men som alla galna vetenskapsmän har Belas karaktär vid namn Paul Carruthers ett hemligt rum där hans verkliga mästerverk befinner sig. Detta experiment är en gigantisk fladdermus docka med inslag av stock-footage av riktiga fladdermöss, hög på elektronik som för denna fladdermus funkar som steroider för den växer sig gigantisk, eller ja för en liten fladdermus för seriöst finns det mycket större flyghundar än fladdermusen vi får se i denna film. Den rör sig aldrig heller när vi får se hur stor den är, inte ens under en elektronik-sektion. Paul blir lurad att gå på en fest för att hylla en doktors dotters förlovning, men den riktiga orsaken för festen är att presentera Paul en check på 5000 dollar. Tyvärr är de som bjöd in Paul på hans hitlist för att de verkade nekat Paul hans bit av kakan, kakan i fråga är pengarna kosmetika-företaget de alla jobbar på fått i vinst. Med hjälp av en aftershave med inslag av ett medel fladdermusen hatar som Paul skapat kan The Devil Bat spåra de offer Paul har tänkt sig. Denna aftershave borde finnas att köpa hos Emmik.  Hur många kommer få betala med livet för att bli fina efter rakningen. Kommer Bela se mer död ut genom hela filmen än filmens offer?  Bara i The Devil Bat kan man få svaren .

Paul snodde dessa glasögon från Andre Delambre, huvudkaraktären från The Fly.

Som de flesta galna doktorer filmer med Bela Lugosi är denna verkligen en dönick. Att pumpa en fladdermus full av el låter bara dumt men att det funkar är dummare. Alla karaktärer är helt osevärda och endast Bela verkar vara glad att få vara med i denna filmen och lägger i en högre växel…tyvärr inte lika hög växel som Dracula eller The Black Cat eller The Raven. Filmen är en medioker dålig rulle och verken läskig eller minnesvärd. Värt att skippa men filmen har ändå lite nostalgi valuta då ett av de mest kända klippen poppade upp i ” national geographic really wild animals; dinosaurs and other creature features” en serie naturfilmer som är ett måste för alla barn med korta klipp av public domain filmer som konstant poppade upp med allt från 3 stooges till The Killer Shrews.  The Devil Bat får endast 1/5 Guldkameror. Knappast Bela Lugosi kan rädda denna ruttna film med en docka som ser ut att komma från första bästa loppmarknad.

 Markus