0

Texas Chainsaw Massacre

5 vänner är på resa i Texas när de hör på radion att massa gravar grävts upp, Sally och hennes bror Franklin(en irriterande karaktär som skulle ha passat bättre om han spelats av Ron Jeremy…..holy shit han spelade den rollen i Texas Dildo Masquerade, sammanträffande!!) som sitter i rullstol och deras 3 vänner, offer 1, offer 2 och offer 3. De 5 vännerna kommer till platsen sedan sticker de lika snabbt som de kom dit, fast på vägen plockar de upp en liftare som chockerar dem så mycket att de snabbt slänger av honom. En stund körande senare hamnar på en bensin station där mack ägaren säger att de borde sticka hem istället för att leka i gamla hus men fuck that säger ungdomarna och börjar springa runt i husen där de möter en man med mask gjort av människoskin, Leatherface, som snabbt och säkert slungar ihjäl dem med hammare och styckar dem till kvällsmat. Sally och Franklin hamnar dock på efterkälken då Franklin sitter i rullstol och måste dras och är ett lätt byte för Leatherface, mannen med motorsågen som är en av de mest kända skräckikoner idag. Sally spenderar den sista kvarten av filmen att fly från Leatherface men hamnar så småningom vid Leatherface och hans kannibal familjs, bestående av några av de karaktärer som tidigare poppat upp i filmen, matbord där hon ska bli huvudrätten. Kommer Sally sluta som chiliconcarne, kommer denna film få en bra uppföljare? Hur välspridd kommer filmen bli genom att lanseras med pengarna Deep Throat tjänade in året innan?

 "I just can't take no pleasure in killing. There's just some things you gotta do"

Få filmer har varit så kontroversiella och hatade som motorsågsmassakern, det gick så långt att folk brände kopior av filmen. Tyvärr var produktionen även ett helvete med Gunnar Henssens Leatherface kläder stank värre än Robins runktrasa och när filmen väl var klar tog maffian alla pengar. Texas Chainsaw Massacre är inte bara en milstolpe inom skräckfilm men även prototypen av en slasherfilm med filmens offer blir mördade en efter en och anses tillsammans med The Exorcist vara en av 70-talets otäckaste filmer. Filmen börjar rätt segt men hela uppbyggnaden bygger upp till ett shockerande klimax med bittersöt smak. Atmosfären är lika obehaglig som karaktärerna i filmen som med stöd av inredningen i huset bestående mest av riktiga skelett delar bildar det en av de mäktigaste miljöerna sett i en skräckis mitt ute i Texas ödemark. Skådespeleriet kunde varit bättre men endå acceptabelt. Motorsågsmassakern hamnar oftast på listor över läskigaste filmerna och gillar du den råder jag att våra läsare ser dokumentären ”The Shocking Truth” som med kommer i vissa DVD utgåvor.

 "You could have dinner with us... my brother makes good head cheese!"

En ruskig och obehaglig film med många minnes värda dödscener och chockerande bilder och en av de största inom skräckgenren som fått tusentals med rip-offs och mycket dåliga uppföljare. Som tur är finns det bara en legit Texas Chainsaw Massacre, ett mästerverk utan dess like och är värd 4,5 guldkameror. På tal om maffians inblandning i produktionen så tänkte jag se igenom lite gangster rullar här näst så häng kvar på köttkroken.

Markus