0

Deathrow Gameshow

Att se Deathrow Gameshow och sedan klaga på den är omöjlig. Inte för att den är bra utan för att det är en film som är gjord för att vara låg kvalitéts humor. Tillskillnad från Meet the Spartans och liknande filmer som trycker in refferenser och hoppas på skratt angående senaste filmerna eller händelserna. I Deathrow Gameshow ligger komiken i skådespeleriet. Det är en seriös historia med helt fel människor i dramat. Chuck Toedan leder ett tvprogram, Live Or Die, som går ut på att fångar som ska avrättas får en sista chans att vinna frälsning om de klarar av uppgifterna de får, om de inte klarar dem avrättas de på stubben i live-tv framför publiken. Givitvis finns det kritiker till showen som Gloria Sternvergin som gör allt hon kan för att se till att programmet läggs ner snarast. Men när Chuck får besök från andar från forna jular, i form av en gangster vid namn Luigi Papalardo, börjar Chuck verkligen frukta för sitt liv. Varför? Jo för några år sedan var en maffia boss med i programmet som Toedan leder och fick en striptease av en strippa, om han fick fjong skulle han få flera 1000 volt i sig. Maffiabossen klarar uppgiften med hinner inte ut ur elektriska stolen innan han får stake och blir då elektrifierad till döds. Och nu är det dags för Toedan att betala för det.

 "Don't you know killing is murder"

Deathrow Gameshow är en så sällsynt film att jag fick köpa en box från Amazon  som innehöll Rare Cult Classics. Filmen kommer från Pirromount och är liksom alla andra Pirromount filmer skriven och ressigerad av Mark Pirro som har gjort alla möjliga lustiga filmer från Color-Blinded där en afro-amerikansk kvinna vaknar upp en morgon som en vit kvinna, Nudist Colony Of the Dead, där nakna Zombies vaknar till liv och jagar efter ett kyrkläger. Men hans vildaste äventyr hitils är nog Rectuma där en killes röv växer sig till godzilla storlek och löper amok i storstan.

Men nu tillbaks till Deathrow Gameshow. Som sagt, den mesta humorn ligger i överskådespeleri, John McCafferty som spelar Chuck Toedan är lika älskvärd som hatad och det är en fin balans, han är ett rövhål med ett hjärta av guld. Sternvirgin spelas av Robyn Blythe. Men en av de roligaste scenerna är då Beano som spelar Papalardo ser sin mamma sprängas i tv-programet Live or Die och hans reaktion är prislös

MAMA!
 
Detta är en film väldigt få kommer gilla, men när man ser Deathrow Gameshow kommer man endå kunna fnittra åt det katastrofala mängden med överskådespeleri som uppstår, jag finner den charmig och humorisk, det är för mig i lagom dos och filmen gör själv narr av det i vissa tillfällen. Det är som Howard the Duck igen, dum, fjantig, och för vissa oemotståndligt, men den har endå sin fanbase. Jag ger Deathrow Gameshow 3,5 av 5 guldkameror Men en bitterfitta som Robin hade säkert gett den 1 av 5 guldkameror. Men personligen gillar jag denna mer än den andre filmen om en tv-show där fångar kämpar för sitt liv som också kom ut 1987, The Running Man med Arnold Schwarzenegger. Den var bra, men Deathrow Gameshow kan jag se om och om igen.
 
Markus
 
** Fotnot:
Kul fotnot är att Pirromount loggan är i form av en tutte istället för ett berg.