0

Saint John Of Las Vegas

Den stora frågan är, kan en bra skådespelare rädda en tråkig film? Steve Buscemi får ta i riktigt reält i Saint John From Las Vegas, en medioker buddy film med lite att komma med förutom Steve själv och Peter Dinklage som hans chef….okay jag vet inte vad det är men flera komedier runt 2009 likaså denna och Employee of the Month har dvärgar som chefer över stora företag och Dinklage själv spelar en boss i X-men Days of Future Past. Det är bra att de inte bara spelar älvor eller drömfigurer utan behandlas med respekt, men jag anar ugglor i mossen, ska det vara roligt att mindre personer är boss över långa? Någon får förklara detta för mig, konsperation dags på filmfett! Men hur är filmen? var den värd de 20 spänn jag spenderade på ICA?

 En scen som ser spännande ut, men är total slöseri med film.

John är en före detta spelmissbrukare som nu för tiden ALDRIG har tur, men han bor i ett fint hus i ett fint grannskap och har ett bra jobb. På jobbet jobbar även Sarah(oh god not her) Silverman som i denna film har ett skämt om att hon är besatt utav gult…..nej verkligen hennes hus är gult, hon målar sina naglar till att se ut som smileys och kör en gul bil KUL VA??? En dag kallar Johns chef(Peter Dinklage) in honom till kontoret och ger honom ett erbjudande han inte kan motstå, hänga med Virgil ut i öknen för att leta ledtrådar till ett påstått bedrägeri som involverar en strippa som hamnat i en krock mitt ute i öknen, men John är rädd att åka ut dit för att Las Vegas ligger ett stenkast ifrån. Under filmens gång träffar John och Virgil knasiga, men tråkiga karaktärer, John har konstant telefon kontakt med Silverman via telefon och vi får veta att hon gökar deras chef. Virgil visar sig dock ha något stort i baktanke när det gäller John, något han inte kommer gilla….

 Jag skämta inte när jag sa att Silverman gillade gult...

Kort sagt, att se den här filmen är som att skotta snö i en snöstorn, meningslöst och slöseri med tid.Buscemi får inte mycket att jobba med, hans karaktär är spelberoende och köper lotter, annars är han som vilken svensson som helst. Hans kompanjon spelad av Romany Malco bråkar inte med John som de borde i en Buddy film utan argumenterar lite lätt men kommr snabbt överens…. Dödligt vapen har gjort mig bortskämd. Sarah Silverman är inte rolig och jag ser na som USAs svar på Petra Mede, stor i käften men inte ett skvatt roligt, intressant eller motiverande kommer ut, man försöker ge henne lite personlighet genom att göra henne besatt av smileys….. HA HA HA! Peter Dinklage är nästan värdelös i denna film, hans roll kunde ha ersatts av en lapp från Charlie från Charlies Änglar och det hade gjort lite nytta ” hej din boss här, gör så här så får du en lönehöjning, puss och kram hälsa din mor”. Steve Buscemi är alltid kul att se på och gör allt intressantare, tyvärr får han inte mycket att göra och hans spelberoende bakgrund är inte behandlas knappt under filmens gång. Och att tro att Sarah Silverman som är 40 när denna film spelades in men endå ser fräsch ut skulle vara fysiskt attraktiv till ett benrangel med glosögon som Buscemi är inte trovärdigt och hans vänskap med Virgil peppar en inte eller får en att skratta. Skämten är förutsägbara och majoriteten av tvistarna är urtrista. Filmen får 1,5 av 5 guldkameror. Steve Buscemi lyfter filmen fast filmen går ändå på grund, jag kan inte rekommendera den. Slösa tid på något mer intressant.

 Markus