0

WAR

Ett plan krashlandar på en öde ö och majoriteten av passagerarna dör. Ibörjan är allt de överlevande gör är att bråka men någon måste agera ledare. Men de är inte ensamma på ön, en hemlig grupp förföljer och antingen dödar eller kidnappar passagerarna. En rock artist(och hans back up dancers) är en av passagerarna och även en kvinna med barn och tyvärr blir barnet kidnappat av den hemliga gruppen. Men invånarna på ön hade inte räknat med att passagerarna skulle göra reviolt. Låter detta bekant? Ta det lugnt vi ska inte gå igenom hela tv-serien Lost. Tromas War påminner mycket i handlingen till den första och lite andra säsongen av J.J Abrahams makalösa tv-serie och det är antingen insperationen till den eller så är det århundradets slump. Tromas War gjordes på mycket mindre budget och sista tredjedelen av filmen är just vad namnet lovar, ett fullständigt krig mellan de överlevande passagerarna och den kriminella terrorist organisation. Den största skillnaden är dock att det inte finns någon Jack, men det finns en ex-soldat som fightades i Vietnam och han är orsaken till att passagerarna har en minsta chans, han är filmens hjälte och tar nästan helt själv ner hela jävla terrorist organisationen helt själv.

 Filmens "the Others" är inte lika kusliga som dem vi såg i LOST

Efter Troma hade huttat näve mot krafrverk i Toxic Avenger och Class Of Nuke´em High ger sig Lloyd Kaufman och hans gerilla filmteam på sig Ronald Reagans försök att glorifera kriget i Nam.Troma fans fick i denna filmen för första gången se Joe Fleishaker i en troma film som skulle vara med i nästan alla Troma filmer. War är också lite annorlunda jämfört mot de övriga Troma filmer då dess budget var så hög som 3 000 000 dollar och har fortfarande rekordet för dyraste Troma film. Tromas War har det där typiska Trome skådespeleriet och över använder Squibs(en liten smällare som ger en explotion liknande ett pistolskott) och har nästan lika mycket smällar som 1941, ursäkta var är hollywood(den ska vi också ta nån gång).

 "I don't know whether he's a psycho or just crazy."

Tromas War är inte lika minnesvärd som övriga Troma titlar men innehåller lika mycket hippie budskap, men även ett budskap om AIDS(ett stort ämne på den tiden) Tromas War får en svag 3 av 5 guldkameror. Inte lika kul som Toxic Avenger eller Kabukiman, inte lika blodig eller shockartad som Poultrygeist eller Class Of Nukeém High, Njutbar för stunden men håller sig inte i längden jämnfört mot de andra filmerna. 3dje Troma filmen avklarad och denna tradition verkar hålla i sig.

 Markus