0

Scream Blacula, Scream

Hodo Yodo, Black cats and voodoo. Det ska utses en ny Loa (Voodo präst), en tjänst Big Willis gärna vill ha men voodoo klanen röstar hellre på Lisa spelad av den foxiga Pam Grier, en av de mest kända blacksplotation skådisarna som nånsin vandrat på jorden och är känd från Coffy, Foxy Brown och Quentin Tarantinos minst kända film, Jackie Brown. Big Willis tar dock förlusten lite väl hårt och för att hämnas söker han upp en före detta Voodoo klans medlem som råkar ha några speciella skelettdelar i sin bakficka. En voodoo ritual senare återväcks ett väsen som inte borde återväckas, Prins Mamuwalde lever igen, Blacula är tillbaks! Big Willis blir det första offret och det enda han blir sur över är att han aldrig mer kommer se sitt vackra tryne i spegeln nått mer, men efter de båda festar på några av Willis vänner är det dags att göra vad alla på 70-talet gjorde bäst….PARTAJ! Där träffar Blacula Pam Greir och kemin sprakar mer än Edisons första glödlampa. Men festen får ett hastigt slut när en av gästerna dör och det enda bevis material som finns är 2 hål i hennes nacke och Pam Greir blir huvudmisstänkt då farbror blå inte gillar voodoo och ger sig på deras traditioner och drar liknelser mellan mordet och vissa ritualer kulten utför. Kommer snuten sätta stackars Pam Greir i fängelse? Kommer Willis bli kultens Loa? Hur många brothas och sistas kommer falla offer för Blacula?

 "You disgust me! Good night!"

William Marshall gör ett mycket bra jobb som Prins Mamuwalde och hans onda alterego. Jag nämnde inte detta i den första Blacula-reviewn men seriöst så är detta ett fyjävla skådespeleri. Visst inte lika bra som Bela Lugosi, Christopher Lee eller Gary Oldman men helt klart i top 10 toppen av 10 bästa film vampyrer. Han ser läskig ut när det krävs och som Joel skulle säga ” antalet SWAG är mycket högt” och hans djupa dundrande röst ger en både ståfräs och skitiga kalsonger. Resten av skådisarna är medioker, dina typiska skräckfilmers offer som bara väntar på att hamna i Blaculas grepp. Pam Grier gör också ett bra job, inte bästa men det duger. Blaculas dialog är lite för artig för mig, men han är ju 200 bast så det finns ingen poäng att klaga på det.

 "and as for kicking my ass Id strongly suggest you give it careful consideration before trying."

Det gjordes inga fler uppföljare till Blacula och tur det, 2 räcker. Scream Blacula Scream är inte lika bra eller skrämmande som originalet men är sevärd för folk som gillar skräck. På ett sett är Blacula filmerna lika viktiga som Halloween, Hajen eller Killer Klowns From Outer Space för skräckgernen och det skulle ta yttligare 20 år innan en annan Afro-amerikan skulle spela en skräckskurk i Candyman. Scream Blacula Scream får 2,5 av 5 guldkameror.

Nu lugnar vi ner oss lite med skräckfilmer tycker jag

 Markus