0

Blacula

1780 fick Dracula finfrämma, en afrikansk prins och hans fru. Men efter ett glas vin tar kvällen en mörk vändning då Dracula börjar törsta efter prinsessan,Luva och när prins Mamuwalde ser dtta gör han det värsta tänkbara, ger en spydig kommentar om Draculas vin!! Nu går skam på torra land. Draculas svar på kommentaren är då att bita Mamuwalde och göra honom till ett nattens väsen, en Vampyr!.....bara svartare. Mamuwalde stängs senare in i en kista som upptäcks 200 år senare. Där ser ni jävlas aldrig med rumäners vin. Efter ett typiskt 70-tals blacksplotationfilms opening credits som till och med Isaac Heyes skulle funka loss till hamnar vi mitt i hippiernas tidsålder….70-talet!.

 "You shall pay, black prince. I shall place a curse of suffering on you that will doom you to a living hell. I curse you with my name. You shall be... Blacula!"

Ett homosexuellt par har precis köpt Draculas slott……..okay varför inte? Och såklart är det första de gör är att öppna Mamuwalde kista som han blev instängd i för 200 år sedan. Efter Blacula har sugit de båda tomma på blod återvänder fanskapet till sin kista igen….borde inte han vara jävligt trött på den kistan? Men under minnes stunden för en av de dräpta ungdomarna tycker Blacula att han ser sin gamle fru Luva i en av offrets vänner som närvarar. Närvarar gör även Dr. Thomas som utreder vad som kan de 2 unga männen. Blacula jagar efter fejk-Luva men då springer klanten rakt in i en Taxi och biter sedan föraren. Men tur för Blacula råkade Fejk-Luva tappa sin väska så nu har han hennes namn,adress och pengar.Men gentleman som Blacula är så ger han tillbaka allt till Tina som Fejk-Luva egentligen heter, nu behöver han bara snacka sig in i hennes gäng, bita henne och sammtidigt som detta pågår förökar sig vampyrerna i staden sedan Blaculas offer reser sig från graven. Och det är Dr. Thomas jobb att ta död på varenda odöd i staden.

 "that is the rudest nigger I ever seen in my life!”"

Blacula är en av de mest välkända bidrag i gernen Blacksplotation(filmer av afro amerikaner och alla skådisar är tillstörsta delen afroamerikaner). Blacula är även en rätt bra skräckfilm, men inte så värst läskig förutom afroamerikanska människor i Whiteface( Rasistiskt?) Den stora överraskningen är dock att Elisha Cook Jr.(the Killing, the Maltese Falcon) dyker upp i ett par scener nog för mig att ge filmen 1 poäng högre i betyg. Vi får dock några intressanta sång nummer med mycket fart och jazz.Skådespelarna gör ett hyfsat jobb för att vara en blacksplotation film och det har sin charm. Blacula får 3 av 5 guldkameror. Underhållande och ibland oförutsägbar med små skrämmande bilder hit och dit. Blacula är den mest kända blacksplotation skräckis och det förtjärnar den. Efter att Blacula drog in så mycket pengar var det en annan skräck icons tur att bli up-Jazzad. Härnäst får vi se vem det var.

 

Markus