0

Psycho Cop

Fredag den 13ne gjordes efter att Halloween blev en sådan succe, och båda filmserierna fick massa b-filmer som försökte tjärna pengar på att efterlikna dessa välgjorda skräckisar med liknande plot, mindre dödsfall och sämre skådisar. Om ni kommer ihåg Maniac Cop Day( http://filmfett.blogg.se/2012/august/maniac-cop.html )  där jag reviewade hela trilogin om Matt Cordell aka The Maniac cop minns ni kanske att jag sa att det var min favorit skräck karaktär, men även Maniac Cop råkade ut för en sketen rip-off...Pshyco cop!

"You have the right to remain...*dead*"
Jag är inte den som bara vill gnata om b-skräckisar men denna b-rulle om en satanisk polis som förföljer ett gäng ungdomar vid en lyxlya som de hyrt över helgen.  med ett ton av dåliga polisrelaterade one-liners tar Officer Joe Vickers dö på ungdomarna en efter en för att sedan korsfästa deras kroppar. Men för den största delen får vi följa ungdomarnas ......Bevirly hills liv medans Joe Vickers sitter i sin bil och spionerar för att nån gång ibland slå till. Vi har tjejen som alltid ALLTID ALLTID!!! ska kamma sitt hår, det skämtet blir gammalt lika snabbt som öppen mjölk i solen. Vi har hunken som tar ledar rollen, vi har slampan som alla hoppas ska få yxan snabbare, vi har den bögiga killen som ska vara en comic relief....han är tråkigast utav alla, Vi har flickan som alltid ska göra rätt. Och så har vi självklart vårat monster! En mullig polis som ser ut att spendera majoriteten av sina arbets dagar på donut shoppen och allt han gör är att dra one-liners som " You shouldn¨t run from the police" eller "Looking for a cop?". Hela filmen blir gammal rätt fort, men de försöker slänga på oss en bakgrunds historia om Vickers om att han är en efterlyst mördare som tagit på sig ett flertal namn under åren. Fortfarande ointressant.

"God? Hah! God has nothing to do with it! If you know what I mean"
Filmen har fått en svag kult status och likså sin stamfader Maniac Cop har den blivit kritiserad för att ha en polis som mördare. Filmen är seg och försöker vara en skräck komedi....men blir mer ett tonårs drama med en leende mördare med dåliga skämt. Psycho Cop får 1,5 av 5 guldkameror. Får hoppas Psycho Cop 2 är bättre...ohja..det finns en uppföljare.
 
Markus