0

Den vilda fighten(Any Which Way But Loose)

Orangutanger är mina favorit primater, och det finns ett fåtal filmer om dem, Dustin checkar in är den enda jag kan komma och tänka på, men den skulle jag inte kunna säga något positivt om. Men det finns 2 andra filmer, Den vilda Fighten och Nu Fightas vi igen. Båda filmerna har Clint Eastwood i rollen som Philo Beddoe, en lastbils chaufför som samlar pengar igenom att fightas med andra ”Truckers” han bor tillsammans med sin mamma, sin bror och sin Orangutang, Clyde som han vann ifrån en cirkus genom att fightas. När Philo blir kär i en kvinna, vid namn Sondra Locke som spelas av Lynn Halsey-Taylor som sagt att hon blir misshandlad av sin man och sedan försvinner tar Philo med sig sin bror Orville och orangutang ut på en resa för att hitta henne. Men hans rivaler, motorcykel gänget ” Black Widows” härjar i stan och följer efter dem för att slå ner Philo, men en efter en får de sina fordon förstörda. Medan Philo endå är i trakten tänker han ta sig an och slåss en legendarisk
fighter för att ta ifrån han sin titel och själv bli utnämnd den bästa.
 “He already has enough gas to go to North Denver, and he's never seen a bean in his life.”
Den vilda Fighten blev e succé med biobesökare men blev utbuad av filmkritiker. Varför? Hjärndöd humor och långa fighter. Ledaren av Black Widows är humoriskt äcklig i utseende och i hans attityd. Clintan är Clintan som vanligt och orangutangen Manis som spelar Clyde är mycket väl tränad. Medans Philo och hans bror Orvile hittar kärlek känner sig Clyde ensam, hur ska det fixas? Smyga in på ett zoo och släppa in han hos en orangutang hona, yepp Clintan fixar ett ligg till en apa. Brodern Orvilles kärleks affär med liftaren Echo är helt ointressant och den stora finalen är inte så episk som man hade hoppats på, mycket build-up men lite payoff.
Filmen är en av de som man måste släppa taget om sin realitet för och bara njuta av aphumor och slagsmål och strunta i den absurda storyn. Mamman är en av de galnaste gamla tanter man skådat i filmer, det funkar, det är precis i lagom dos. Inte för mycket så som många andra filmer gärna överdriver.
Any Which Way But Loose får 2,5 guldkameror av 5 ifrån mig
Markus