0

blood for dracula

Andy Warhol är känd för sina målningar på konservburkar....det börjar bra, men han var också en producent och ressigör....som ressigör låg han bakom Vinyl....en lång tråkig version av Clockwork orange med endast 1 klippning (för att kameran fick slut på film) och som producent står han bakom 2 versioner av 2 andra böcker, Frankenstein och Dracula, dock följer inte dessa 2 filmatiseringar böckerna alls men båda har Udo Kier i huvudrollerna. Vi börjar med Blood for Dracula eller Andy Warhol´s Dracula.
" vhen chu vere little gurl, somebodi must have put their hens on you"
Så filmen börjar med 2 tyskbrytande rumäner....Jag är redan stött, hur som helst Dracula behöver oskuldsblod för att överleva och tydligen gökar de för mycket i Rumänien så Dracula blir tvingad att flytta till England.....Italien i denna version tydligen. Han blir granne med en familj med 3 döttrar som alla är ...vöjin som de utalar det genom hela filmen.  Filmen utspelar sig längre fram i tiden än boken och alla andra filmatiseringar då det finns bilar och modernare mat, Ryska Revulotionen för att vara mer exakt.  Systrarnas föräldrar försöker få en av sina döttrar att gifta sig med den rumänske greven för pengarnas skull och låter honom bo hos dem i hopp om att han ska välja en av deras döttrar.Efter en lång bar scene full av följa John lekar lyckas Draculas assistent smuggla oskulds blog igenom en limpa....ja Dracula sög nyss blod ur bröd. Men ve och fasa! Vi har en bondlurk som smyger runt och tar systrarnas oskuld! Vilket leder till en av de äckligaste OCH humoriska slaganfall fångat på film. Med en syster kvar, kommer Dracula suga hennes blod innan bondlurken gökar henne? Varför får Dracula hysteriskt roliga slaganfall efter att ha sugit " orent" blod? Kommer vi få svar på några svar av Warhol?
 "The blood of these whores is killing me"
Udo Kier i all ära men " Christopher Lee nor Bela Lugosi he is not". Han gör ett bra jobb och framför en av de kusligare Dracula framträdanden nånsin med hans sirrande blick och dialekt trots att den är tysk och inte östeuropeisk. Kul trivia Udo Kier tappade 5 kg på en vecka(!) för att spela Dracula och under första filmningsdagen var han för svag för att stå. Med skådespelarnas dialekt är det oftast svårt att hänga med vad de talar om men man kommer ändo förstå vad som pågår. Roman Polanski dyker upp i filmen också, mannen som skapade Rosemary´s baby och Chinatown, som var i närheten vid settet för att filma sin egen film What? och gick med på en liten roll i Blood for Dracula. Udo Kier gör hela filmen se värd med poesi som kommer ut humoriskt med hans dialekt och tro mig det kommer komma mer Udo Kier denna månad. Hur de lyckades korsa gränsen och komma ut ur Sovijet occuperade Rumänien är då en fråga nån annan får svar på. Kier är också hysteriskt rolig vid tillfällen. Blood for Dracula får 2,5 av 5 guldkameror. Här näst blir det Andy Warhol's tappning av Frankenstein, Halloween närmar sig och det gör dessutom Halloween tema veckan.
Markus

Fotnot: Denna film är bland de mest barnförbjudna som vi har haft på denna sajt, den innehåller mycket naket.