0

Iron sky

1945 Åkte nazisterna till månen, 2018 kommer de tillbaka. När amerikanska austronauter åker till månen blir en dödad och den andre blir tillfångatagen och tagen till en månbas full av rymd nazister. General Alder och läraren om livet på jorden,  Renate Ritcher är 2 av de nazister som austronauten Washington, en afro amerikansk modell som fick delta i rymdresan pga god PR för USAs nuvarande president, en parodi på Sarah Pailin med redneck dialekt spelad av Stephanie Paul. Det enda kända namnet på casting listan är Udo Kier som spelar den nuvarande Furthern Wolfgang Kortzfleisch. Med hjälp av Washingtons iphone får nazi doctorerna en ide och anordnar en expedition till jorden för at thämta fler Iphones. Renate, Alder och en omfärgad Washington (nu en vit man) åker till Washington DC och kidnappar presidentens sekreterare, Vivian Wagner, som faller pladask för Alder. Nazisternas pepptal får USAs president att få fler idéer. men Nazisternas plan upptäcks snart och då bryter hela helvetet ut, nu står det mellan nazi rymdskäpp och Amerkikanska stridsskepp i yttre rymden med hjälp av ryssar, australenare, franskmänn osv. Och klimaxet är späckat med action, explosioner och det hela är fantastiskt.
"The world is sick. And we are the doctors."
Iron Sky föddes i en finsk bastu då en av ressigören Timo Vuorensola s kompis berätta om en lustig dröm han hade.  snart var ett australenskt productions företag inblandat, och för att samla in pengar fick fansen donera och få sina namn i eftertexterna.
Filmen paroderar Nazisplotation, en filmgenre med lågbudget och oftast så experimenterar Nasisterna med nakna kvinnokroppar, men nu först det hela ut i rymden! med  Star Wars liknande rymd fighter. Skådespelarna är mycket humoriska, det är kul med nya ansikten som verkligen får ett brakgenombrott med en film som Iron Sky. Udo Kier är den enda verkliga skådis med ett namn värt att skryta med då han är kult skådis och har medverkat i filmer som Suspiria.Det finns en mycket rolig scen då Petra Sargent(Vivian Wagner) paroderar den välkända Hitler finds out memen, en av höjdpunkterna i filmen. Men dne verkliga höjdpunkten är självklart slutet! Så mycket explosioner och humor på samma gång är oftast man inte får.
Iron Sky, en lyckad komedi, OCH en lyckad Sci-Fi. När jag först såg trailern i februari var jag hypad enda tills jag såg den i april, Tyvärr så var jag lite för hypad och blev en nya besviken på att det inte nådde upp till mina förhoppningar, men jag förväntade mig en ny Star Wars men för den som inte vet vad han kommer få kommer bli mycket glatt överaskad.
Från början till eftertexterna kommer du skratta, vara hypad och få en reäl tankeställare om hur människan verkligen är.
" This guy got to have the smallest d**k in the universe"
Iron Sky får ljuva 4 utav 5 guldkameror, detta är en av 2012s pärlor därbland Avengers och The Dark Knight Rises

Markus