0

Bubba-Ho-Tep

Skaparen bakom kultklassikern Phantasm, Don Coscarelli tar nu en helt ny approach och gör nu en komedi. En man från en annan dimension och gör döda människor som slavar(som i sin tur ser ut som Jawas från Star Wars), men Bubba Ho-tep handlar om Elvis Presley och nej det är inte en biografi. Många år tidigare bytte Elvis( Bruce Campbell, The Evil Dead) identitet med en Elvisimitatör för ett par dagar för att kunna ta det lungt ett tag. Men Elvisimitatören dör och ingen tror tror på att den riktiga Elvis Preasley är Elvis. Nu är Elvis pensionär och spenderar slutet av sitt liv på ett ålderdomshem och har även prostata-cancer. Bland pensionärerna finns det en svart man, spelad av Ossie Davis, som uppger sig vara John F. Kennedy, som inte alls blev skjuten utan bara omflyttad och omfärgad av regeringen, ingen tror på han heller. Men "The King Of Rock and Roll" har större problem än att ingen vet vem han egentligen är, då en mumie börjar suga ut stjälarna ur de boende på ålderdomshemmet. Mumien råkade falla ur en lastbil då den blev flyttad till ett museum och måste ha stjälar för att överleva. Efter att blivit attackerad av en gigantisk scarab (skalbagge) börjar Elvis med hjälp av JFK planera hur de ska sätta stopp för mumien. "The King", "The president" mot "The Pharao".
 

- “He had me on the floor and had his mouth over my asshole!”
- ”A shit eater?”

 

Bubba Ho-tep är baserad på en bok av "Joe R. Lansdale". Bruce Campbell är lika awesome som vanligt och gör ett riktigt bra jobb som Elvis Presley. Ossie Davis spelar en bra JFK, och jag gillar att man inte får veta om han verkligen är JFK eller bara galen. Bruce Campbell är en av de bästa Elvis imitatörer jag nånsin sett. Hans sätt att ha inre dialoger påminner om Hunter S. Thompsons "Raoul Duke" från filmen "Fear and Loathing in Las Vegas".  Filmens ålderdoms-skämt fungerar verkligen, ett ämne väldigt många andra filmer totalt misslyckas med tyvärr.

 Don't make me use my stuff on ya, baby!”

 

Filmen får 3,5 av 5 guldkameror för sin b-aktiga handling och sin humor, en av de bästa framträdanden av Elvis jag sett. Se den för ett gott skratt.





Markus

 
Markus, Bubba-Ho-Tep, Elvis Presley, Film;