0

Incident at Loch Ness

Werner Herzog, regissör-maistrot, är otroligt intresserad av sitt nya projekt att göra en spelfilm om Loch ness odjuret. Denna dokumentär fångar den episka resan när han, manusförfattaren Zack Penn (regi bakom filmen) och en del andra individer åker till Storbrittanien. Men under denna dokumentär fångas äkta bevis ingen kunnat förutse.
 
En otroligt opassande och märklig scen i filmen.
 
Detta är med andra ord en mockumentär. Fejkad dokumentär. Det har vi ju hört om förut. MEN att just Werner Herzog är med? Och att Zach Penn spelar en otroligt sadistisk variant av sig själv när han tar över projektet. Och bara detaljen att Jeff Goldblum och Crispen Glover var med i filmens början på ett kalas hos Werner.
 
 
Den här filmen borde egentligen inte ens finnas. Eller? Hela konceptet är så otroligt absurdt och fungerar i den grad att vi som åskådare funderar otroligt mycket kring filmens existens. Skulle man göra en fejkad dokumentär eller var det frågan om en förvandling filmen gör för att bli mer spännande?
 
 
Tydligen är svaret simpelt. Zach Penn skrev små noteringar kring filmens outline. Men majoriteten är improviserad utefter dessa outlines. En film-i-en-film-i-en-film. Och det fungerar så otroligt bra! Väldigt unik, seriös men med tillräckligt många roundkicks mot hollywood, perversa gubbar och stereotyper.
 
4 av 5 guldkameror
 
Robin