0

To Catch a Killer

En av de mer mytomspunna VHS-filmer som finns därute, tydligen. Fast å andra sidan var det kanske för den inte hade DVD-release på ett bra tag. Tacak vet jag STUDIO S/NJUTA FILMS!
 
 
Baserad på det verkliga fallet om hur polisen jagade tag i seriemördaren John Wayne Gacy. Känd pedofil, kidnappare och mördare. Grävde runt 30 gravar i grunden under sitt hus. Denna serie är i 2 delar. Del 1 handlar mest om hur en polis, Kozenczack, försöker uppmana polisen att undersöka ett fall kring en försvunnen ungdom. Han tror nämligen killen blev kidnappad. Och är säker att John Gacy ligger bakom det. Men Gacy är respekterad av samhället.
 
 
 
Akt 1 är riktigt jävla tråkig! Kontors-avsnitt med mycket prat, många ansikten och trist att kolla på. Byråkrati med andra ord! Kan vara att jag var på dåligt humör på det tempot när jag såg den. MEN akt 2 visar mycket mer av hur vass Gacy är mot sin omgivning. Sin medarbetare, polisen, ungdomar. Som ett djur som gjort allt för att dölja sina spår.
 
 
Akt 2 räddar en annars medioker upplevelse. Det blir geniunt obehagligt från att vi ser Gacy klädd som clown när han hånar polisen på ett sjukhus. Hela vägen till slutet! Brian Dennehy är magisk i rollen som Gacy.
Hade filmen varit kortare vore det roligare att se. 3 timmar är lite seg underhållning.
 
3 av 5 guldakameror.
 
Robin