0

My Friend Dahmer

Jeffrey Dahmer var en av världens hårdaste seriemördare. Även om han kanske inte var lika brutal som John Wayne Gacy, så var han verkligen speciell. Drogade ner sina offer (män) hade sex med dom, desekerade dom, åt liken eller utförde experiment på dom. My Friend Dahmer är en serieroman som skrevs av Dahmers vänn i skolan. Detta är filmen baserad på serien.
 
 
Jeffrey Dahmer växte upp i Ohio. Hans föräldrar har en knakig relation och Dahmer blir oftast "bortglömd" i huset då han är tonåringen. Skolan är inte mycket bättre då han verkligen gör allt för att leva som ett spöke. Det enda han tycker om är fascinasionen för överkörda djur vid vägrenen. Och hans nyfunna, hemliga homosexuella läggning.
 
 
Sjukt nog var Dahmers skådespelare, Ross Lynch, väldigt ung under filmens inspelning. Min matte är ju åt helvete, men han var född 1996 och filmen kom 2017. DO THE MATH! Och jag tror INTE jag sett en så ung skådis kunna spela så bra. Tillbakahållen, med så mycket hat och raseri inom sig. Alex Wolf är hans "vänn" som senare kom att spela sonen i Heredetery.
 
Riktiga Dahmer slogs ihjäl i fängelse.
 
Filmen är inte sensationell på något sätt. Den är tillbakahållen och mest en inblick i en person med skadande beteende. Men tro inte att ni får se något mord. Med dettsa sagt är det en jävligt bra och kall film. För tillfället tillgänglig på SVT play.
 
4 av 5 guldkameror.
Robin