0

Crackerjack

Vhs-filmens era bjöd på många copycats av bättre filmer. Men Crackerjack är betydligt mer rogivande än vad man kan tänka sig från en wanna-be Die Hard film. Även om huvudskådisen Thomas Ian Griffith (Vampires, Excessive Force, XXX) är lika badass som en skolbuss om-målad till att bli ett militärfordon.
 
 
 
CrackerJack är vad dom kallar honom i polisstationen. Ända sedan hans familj dog har han blivit en "loose-canon-but-god-dammit-you-get-the-job-done". Och nu är han på forcerad semester i...någonstans. MEN saker går fel när terrorister ledda av Christoffer Plummer tar över skiten. För dom vill ha diamanter? Fattar inte varför då Plummer ser ut att redan vara rik, men skitsamma. Men Crackerjack är en äkta fighter och går emot dom, en efter en.
 
 
Tempot är högt med bazookas, handpistoler, fistycuffs och kul ögonblick på ett roligt "made for vhs" sätt. Det vill säga en film som vet vad den gör och gör det med charm. Man vill se Die Hard copia och man får Die Hard kopia. Plus en del oväntat coola explosioner.
 
 
CrackerJack fick uppföljaren "Terror På Tåg" (vad fan är det för översättning) och CrackerJack 3 med Bo Svensson och Olivier Gruner. Lite nyfiken på dom någon gång faktiskt.
 
3 av 5 guldkameror.