0

Birdy

Det finns ett skönt soundtrack till filmen A Better Tomorrow. En av dessa, Marks Theme, är egentligen ett soundtrack som finns med i filmen Birdy. Peter Gabriel, en av mina favoritartister, gjorde soundtracket. Jag har pratat mycket om John Woos gangster-action-rulle A Better Tomorrow. Men detta är första gången jag pratar om Birdy!
 
"You always were hard to hurt, Birdy. Real losers never hurt."
 
Al Columbato är en ansikts-ärrad soldat som träffar sin gamla kompis i ett militärpsykhus. Kompisen kallas Birdy och är numera i ett katatoniskt tillstånd, i tron om att han är en fågel. Ihopkrupen på golvet och med spastiska rörelser, så tvingar Al sig själv att konfrontera Birdy om deras förflutna och kanske komma fram till vad som hände Birdys tillstånd.
 
"The reason you couldn't fly, Al, is you don't believe you could fly."
 
Filmen har inte bara kopplingar till Peter Gabriel och A Better Tomorrow. Den råkar även ha Nicholas Cage i en av rollerna. Och han spelar en mer "down-to-earth" personlighet i rollen som Al. Han vill inte tillbaka till striderna, men hotas att gå tillbaka till fältet om han inte hjälper Birdy. 
 
Det är en fin film om en udda vänskap. Den regisserades av Alan Harper bakom Missisippi Brinner, Angel Heart, Pink Floyd The Wall och hans sista film var The Life of David Gale. 
Garanterat värd ett köp!
 
 
Låten i fråga. 
 
Birdy flyger runt och landar på 3 av 5 guldkameror.
 
Robin