0

Rise of the Tomb Raider

Lara Croft is back, baby! Och denna gången är hon på jakt efter ett arv från sin far. Hans besatthet av mytologiska platser sträckte sig till legenden om The Devine Source, som kan leda till evigt liv. Lara beger sig till Syrien men inser att den riktiga staden, som påstås hålla The Devine Source, finns i Sibirien. I detta snö-sargade landskap av farliga djur och iskall kyla finns fiender. Militärer kallade Trinity. Vilken koppling har dom till The Devine Source? Och vad döljer detta kalla landskap?
 
 
Storyn är ganska svag. Lara följer sin faders fotspår precis som första spelet. Men där tyckte jag att storyn om en ö ingen kunde lämna var lite bättre. Action-elementen i Rise of The Tomb Raider är däremot det som gör upplevelsen bäst! Lara dyker, hoppar, skjuter, smyger och använder en massa taktiska beslut för att skjuta sönder fiender till kött. Hon slåss mot björnar och man har möjligheten att hitta dolda gravar i miljön. Gravar som innehåller utmanande pussel och några referenser till de gamla spelen på playstations första konsoll.
 
 
Är spelet värd sin peng? Garanterat! Du kommer hitta mycket under spelets gång och det bjuds på ett stort äventyr med många hemligheter. Saker att låsa upp, fiender att besegra, extra-uppdrag och pussel som får dig använda dina små grå. 
 
 
Rise of the Tomb Raider är, i min mening, lite bättre än den suveräna första upplevelsen i denna nya trilogi. 4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Just det! Man kan även spela i Laras orginella skins från första trilogin. Det i sig är värt ett pluss i kanten! 
 
Vissa låter påminner om denna